Hoogland daagt Lavreysen uit na verloren Keirin: 'Had zonder die bijna-crash wel willen zien wie er won' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Hoogland daagt Lavreysen uit na verloren Keirin: 'Had zonder die bijna-crash wel willen zien wie er won'

Hoogland daagt Lavreysen uit na verloren Keirin: 'Had zonder die bijna-crash wel willen zien wie er won'

Wat was er gebeurd als de Fransman Tom Derache zondag bij de Keirin-finale voor mannen niet van z'n lijn was afgeweken? We zullen het nooit weten, ook Jeffrey Hoogland niet. De Nederlander zat aan het wiel geplakt van landgenoot en rivaal Harrie Lavreysen, maar kon na een miraculeuse ontsnapping aan een crash niet meer meedoen om het goud.

'Eigenlijk lag ik eraf, maar omdat ik op zijn wiel kon blijven hangen, kon ik nog weer overeind komen', zo analyseert Hoogland het moment na afloop bij de NOS. Hoogland zat schuin achter Lavreysen in de bocht en Derache kwam onderdoor. Hij maakte echter een move naar boven, waardoor Hoogland bijna van de fiets werd gereden. 'Ik had al geaccepteerd dat ik zou crashen, maar was opeens weer op de wielen. Ik heb nog doorgereden, maar de kans op winst was daar wel verkeken.'

Zuur voor de finale, waarin wereldkampioen Lavreysen overtuigend won en Hoogland na diskwalificatie voor Derache brons pakte. 'Ik was natuurlijk met niemand anders bezig. Het werd gelukkig voor mij te rommelig voor Harrie om op 2,5 ronde zijn plan uit te voeren. Met anderhalve ronde te gaan ging ik zittend hard versnellen, met het volle vertrouwen dat als ik Harrie daar zou houden, we samen de laatste bocht uit zouden komen. Dan had ik nog wel willen zien wie er won.'

Ook Lavreysen begreep dat hij de Europese titel in de schoot geworpen kreeg. 'Het was een lastige race, met Jeffrey die voor mij lootte bij de start, dus ik wist dat hij zou gaan wachten tot ik kwam. Met een ronde te gaan kwam ik heel hard en kwam ik volgens mij ook naast hem, maar Jef had pech dat die Fransman uit z'n lijn vloog. Ik denk dat ik genoeg snelheid had om er voor te komen, maar zonder dat moment was het wel spannender geweest', zegt ook hij bij de NOS.

Video: Hoogland voorkomt crash, Lavreysen wint Keirin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws