Na Merlier wint ook nieuwkomer Pedersen al voor Quick Step: 'Zegt veel over mentaliteit binnen deze ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Na Merlier wint ook nieuwkomer Pedersen al voor Quick Step: 'Zegt veel over mentaliteit binnen deze ploeg'

Na Merlier wint ook nieuwkomer Pedersen al voor Quick Step: 'Zegt veel over mentaliteit binnen deze ploeg'

Wie een shirtje van Quick Step aantrekt, begint met winnen. Het is al jaren het geval en ook in 2023 is The Wolfpack alweer goed onderweg. Na de ritzege van nieuwkomer Tim Merlier in Oman op zaterdag was er zondag feest in de splinternieuwe Figueira Champions Classic. Casper Pedersen, ook nieuw bij de ploeg, won.

Pedersen maakte het af in een uitgedund groepje, alsof hij het al jaren deed. Feit is dat de Deen de afgelopen jaren bij Team DSM vooral als leadout werd uitgespeeld en bij Quick Step in principe ook de sprints aan moet trekken. In Portugal was het echter voor hem en hij pakte die kans meteen met beide handen aan. Zijn derde profzege, nadat hij in 2017 al een rit won in de Ronde van Denemarken en in 2020 de sterkste was in Parijs-Tours.

Pedersen dankt Cavagna en Van Wilder na zege

'Het was een lastig parcours, dat wisten we al van de verkenning op zaterdag. Ik voelde me iedere klim beter en slaagde erin om bij de eerste groep te blijven. Ik had niet verwacht dat ik in zo'n selecte groep kon overleven en voor de zege kon vechten, maar dankzij Remi en Ilan kon ik het', zo bedankt Pedersen zijn ploegmaats Rémi Cavagna en Ilan Van Wilder in een persbericht. De twee zaten ook mee vooraan en reden in de finale voor Pedersen.

In het sprintje legde hij sterke mannen als Rune Herregodts (Intermarché), Lars van den Berg (EF) en Rui Costa (ook Intermarché) erop. Een heerlijke binnenkomer voor Pedersen. 'Het was pas mijn derde race en in iedere wedstrijd heb ik voor de overwinning gereden. Dat zegt veel over de mentaliteit bij iedereen binnen deze ploeg. Ik vind het hier geweldig en heb geen woorden voor deze zege.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws