IJzersterke Yoeri Havik zorgt voor dikke stunt met goud op de Puntenkoers, Van Den Bossche derde Baanwielrennen
Baanwielrennen

IJzersterke Yoeri Havik zorgt voor dikke stunt met goud op de Puntenkoers, Van Den Bossche derde

IJzersterke Yoeri Havik zorgt voor dikke stunt met goud op de Puntenkoers, Van Den Bossche derde

Yoeri Havik heeft bij het onderdeel Puntenkoers voor een lekkere stunt gezorgd bij het WK baanwielrennen in Frankrijk. De 31-jarige Nederlander was constant bij de pinken bij de tussensprints, pakte veel punten door met enkele rivalen een ronde te pakken en verdedigde in de slotfase zijn opgebouwde voorsprong.

Zonder titelverdediger Benjamin Thomas aan de start was de grote vraag wie er op zou staan. De Fransen hoopten op Thomas Boudat en bij de Belgen was de 22-jarige Fabio Van Den Bossche een belangrijke outsider. Routinier Roger Kluge uit Duitsland en de Nieuw-Zeelander Corbin Strong werden ook genoemd, maar het was Havik die in een keiharde wedstrijd de meest constante was.

De Nederlander schoof constant mee met de juiste groepjes, waardoor hij op vijftien rondes van het einde een dikke voorsprong van 14 punten had opgebouwd op Van Den Bossche en Strong. Een ronde voor het einde wist hij al dat het binnen was en stak hij de handen in de lucht. Kluge won de zilveren plak door de laatste sprint met dubbele punten. Van Den Bossche moest tevreden zijn met brons.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws