Na twee keer zilver nu goud: Hoogland vernedert concurrentie met anderhalve seconde in Tijdrit Baanwielrennen
Baanwielrennen

Na twee keer zilver nu goud: Hoogland vernedert concurrentie met anderhalve seconde in Tijdrit

Na twee keer zilver nu goud: Hoogland vernedert concurrentie met anderhalve seconde in Tijdrit

Jeffrey Hoogland heeft met groot vertoon van macht de wereldtitel veroverd bij de Tijdrit voor mannen. De 29-jarige Nederlander won al zilver bij de Teamsprint en in de Keirin, maar vrijdag was het dan eindelijk goud na twee idioot snelle kilometers op de baan.

Hoogland maakte het verschil in de middagsessie in Saint-Quentin-en-Yvelines. Hij klokte een tijd van 58,294 in de kwalificaties, waarin de startvolgorde voor de avond werd duidelijk gemaakt. Hoogland was met zijn tijd ruim een seconde sneller dan de Italiaan Matteo Bianchi in de namiddag. Hoogland reed gemiddeld aan 61,7 (!) kilometer per uur.

In de avond was het de grote vraag wie Hoogland eventueel nog kon bedreigen. De acht snelsten mochten het nog eens proberen en van de eerste vier was alleen de Spanjaard Alejandro Martinez Chorro sneller dan in de middag. Hij zette een toptijd neer, waar tot aan Hoogland alleen Melvin Landerneau onder dook. Zo hadden we de Fransman op voorlopig goud en Chorro op zilver.

Nu alleen Hoogland nog, voor vier rondes van 250 meter. Hij opende al vier tienden sneller, was na twee rondjes een kleine seconde sneller en breidde zijn voorsprong alleen maar uit. Met een bizarre krachtsexplosie ging hij naar goud, met anderhalve seconde voorsprong op de nummers twee en drie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws