Jeffrey Hoogland weet Harrie Lavreysen nét niet te verrassen in één-tegen-één-duel: 'Ik moest iets verzinnen' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Jeffrey Hoogland weet Harrie Lavreysen nét niet te verrassen in één-tegen-één-duel: 'Ik moest iets verzinnen'

Jeffrey Hoogland weet Harrie Lavreysen nét niet te verrassen in één-tegen-één-duel: 'Ik moest iets verzinnen'

Zaterdagavond staat de finale van het onderdeel Sprint op het EK Baanwielrennen op het programma. Harrie Lavreysen is op dat onderdeel de topfavoriet. Vrijdagavond versloeg de 25-jarige Brabander in de aanloop naar de finale (de kwartfinale) zijn landgenoot en kompaan Jeffrey Hoogland, die met een aanval direct na de start Lavreysen probeerde te verrassen. Het bleek tevergeefs, daar Lavreysen de slimme Hoogland in extremis nog wist te passeren en zijn plaats in de halve finale veiligstelde.

'Ik wil altijd nieuwe dingen proberen en het leuk maken', stelt Hoogland na afloop van zijn verloren kwartfinale in gesprek met de NOS. 'Eigenlijk reden we een finale om goud in de kwartfinale. Dat kwam zo uit, omdat ik best een slechte kwalificatie had gereden vandaag. De kilometer had nog best een flinke impact op me', refereert hij aan zijn triomf op de kilometer tijdrit een dag eerder.

'Helaas kwamen we elkaar al tegen in de kwartfinale', vervolgt de geslagene zijn betoog. 'Maar Harrie heeft eigenlijk meer te verliezen dan ik. Ik stond er vrij mooi en open in. In de eerste heat testte ik zijn topsnelheid even, maar die zat wel goed. Toen moest ik iets anders verzinnen waarmee ik het hem lastig kon maken. Als dat lukte, zou hij met een derde rit net zo kapot zijn als ik.' Het scheelde uiteindelijk niet veel of Hoogland had zijn kameraad op slinkse wijze verrast. Lavreysen moest een groot gat goedmaken, maar gaf zich niet gewonnen en snelde uiteindelijk in de laatste bocht voorbij Hoogland. 'Het blijft toch Harrie hè', duidt Hoogland de klasse van zijn landgenoot.

Lavreysen: 'Jeffrey heeft echt het maximale van me gevraagd'

Ook Lavreysen verscheen na afloop van de kwartfinale Sprint voor de camera van de NOS. 'In de eerste heat had ik verwacht dat Jeffrey van achteren zou komen en dat deed hij ook. In de tweede heat zat ik van achteren en dacht ik dat ik hem een beetje kon aanzien. Rijdt 'ie gewoon weg bij de start', aldus een vrolijke Lavreysen. 'Ik zag het echt niet aankomen. Hij had me er echt mee verrast. Normaal probeer je in een kwartfinale zoveel mogelijk energie te sparen. Dat was nu niet mijn plan, want met Jeffrey werd dat sowieso moeilijk. Maar dat zit toch een beetje in je hoofd, omdat je weet dat als je wint je de dag erna weer moet. Hij weet natuurlijk ook dat ik zo denk. Jeffrey heeft echt het maximale van me gevraagd', luidt de analyse van de winnaar van het duel tussen de twee baangrootheden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news