Oppermachtige Hoogland knalt naar vierde Europese titel op de kilometer tijdrit Baanwielrennen
Baanwielrennen

Oppermachtige Hoogland knalt naar vierde Europese titel op de kilometer tijdrit

Oppermachtige Hoogland knalt naar vierde Europese titel op de kilometer tijdrit

Jeffrey Hoogland heeft voor de vierde keer de Europese titel op het onderdeel kilometer tijdrit veroverd. De Nederlandse sprinter bleek ongenaakbaar. Het was de tweede gouden medaille voor Hoogland, die woensdag samen met Roy van den Berg en Harrie Lavreysen de Teamsprint won.

Aan het begin van de middag probeerden negentien renners zich te kwalificeren voor de finaleronde. Hoewel Hoogland na de Teamsprint van woensdag aangaf dat de topvorm nog ver te zoeken was, gaf hij de concurrentie weinig hoop in de kwalificatie. De regerend wereldkampioen zette een tijd van 57.813 seconden. Daarmee was hij ruim anderhalve seconde sneller dan de Spanjaard Alejandro Martinez Chorro. De Brit Joseph Truman volgde als derde. Regerend Europees kampioen Melvin Landerneau noteerde slechts de vijfde tijd.

Regerend kampioen Landerneau valt tegen

De Duitser Marc Jurczyk trapte de finale af. Hij noteerde een tijd van net onder 1.02 minuut, wat lang niet genoeg zou blijken voor een medaille. Namens Polen was Patryk Rajkowski al gelijk een halve seconde sneller. Matteo Bianchi naderde met 1.00.483 als eerste de grens van de minuut. Met een tijd onder de minuut maakte je een goede kans op een medaille.

Wie alvast niet op het podium zou staan was titelverdediger Landerneau. Zijn tijd van 1.00.575 was zelfs langzamer dan die van Bianchi. Waar Landerneau faalde, slaagde de Duitser Maximilian Dornbach. Hij dook als eerste onder de minuut en zette een tijd neer van 59.778.

Hoogland oppermachtig

Vervolgens waren we aangebroken bij de laatste drie renners. De eerste was Truman. Waar hij aanvankelijk sneller was dan Dornbach, was de Brit aan de meet een halve seconde langzamer. Martinez Chorro had in de kwalificatie de tweede tijd. Na een tragere start was hij halverwege sneller dan Dornbach, wat de Spanjaard doortrok naar de finish.

De tijd van Martinez Chorro, 59.687 seconden gaf de Spanjaard weinig hoop voor het goud. Hoogland was in de kwalificatie immers bijna twee seconden sneller. De Nederlander gaf uiteindelijk Martinez Chorro geen enkele hoop op de winst. Met een tijd van 58.203 won Hoogland glansrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws