Lavreysen blij met nieuwe concurrent Richardson: 'Hoogland zit er al langere tijd niet zo in zoals ik' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Lavreysen blij met nieuwe concurrent Richardson: 'Hoogland zit er al langere tijd niet zo in zoals ik'

Lavreysen blij met nieuwe concurrent Richardson: 'Hoogland zit er al langere tijd niet zo in zoals ik'

Harrie Lavreysen is maar wat blij dat hij wat nieuwe concurrenten mag verwelkomen in de sprintonderdelen van het baanwielrennen. De 25-jarige Nederlander staat al jaren eenzaam aan de top, maar werd in de UCI Track Champions League in het Sprint klassement verslagen door de Australiër Matthew Richardson.

Lavreysen, die van 6 tot en met 11 december nog van de partij is bij de Zesdaagse van Rotterdam, won op vijf avonden Champions League drie keer de Sprint en twee keer de Keirin. Richardson won twee keer de Sprint en drie keer de Keirin. Onder de streep was het verschil na tien battles twee punten, in het voordeel van Richardson. 'Het is wel gek om te ervaren dat ik in deze serie van vijf rondes eveneens veel heb gewonnen, maar dat het groter nieuws is dat ik ook verslagen ben. Je weet dat het moment dat je geklopt wordt er een keer aankomt, en misschien is het wel beter dat het dan in de Champions League gebeurt dan volgend jaar op een WK', zo blijft Lavreysen er rustig onder in De Telegraaf.

Lavreysen blij met Richardson en Paul

Sterker nog: de Nederlandse baantopper is zelfs blij met de komst van vers bloed. 'Ik vind het wel mooi dat er meer concurrentie is, want je wilt juist de renners verslaan die ook heel sterk zijn. Het zou heel goed kunnen dat Richardson de komende jaren mijn grootste rivaal is, maar hij is niet de enige. Ook Nicholas Paul moet je daarbij zetten. Ik baal eigenlijk wel dat hij er de afgelopen weken niet bij was', zo zegt Lavreysen, die het afgelopen jaar met Jeffrey Hoogland een concurrent wat naar de achtergrond zag verdwijnen. 'Ik kan me niet meer aan hem ’benchmarken’, want hij is op dit moment niet helemaal fit. Hij heeft dit jaar minder gedaan (Hoogland richtte zich op de verbouwing van z'n nieuwe huis, red.) dan normaal, dus eigenlijk zit Jeff er al langere tijd niet zo in zoals ik. Dat is niet erg, maar daardoor ben ik wat meer op mezelf aangewezen.'

Nieuwe rivaliteit van buiten de landsgrenzen komt dan ook als geroepen. 'Ik moet goede doelen stellen voor mezelf en weten waar ik mee bezig ben. Dat er iemand als Richardson op dit moment komt opzetten, is dan wel prettig. Al sta ik er nog steeds goed voor en ik heb niet het idee dat ik iets drastisch moet veranderen. Ik mag alleen niet verslappen', zo klinkt het.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws