Van der Poel ontbreekt door trainingsstage in Dublin, Lucinda Brand slaat ook over Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel ontbreekt door trainingsstage in Dublin, Lucinda Brand slaat ook over

Van der Poel ontbreekt door trainingsstage in Dublin, Lucinda Brand slaat ook over

Nederland gaat komende zondag, zoals gepland, zonder Mathieu van der Poel richting de wereldbekerwedstrijd in Dublin. De kopman van Alpecin-Deceuninck trekt opnieuw naar Spanje, om zich zo optimaal voor te bereiden op de Kerstperiode en het WK. Lucinda Brand ontbreekt bij de vrouwen.

Van der Poel reed in Hulst, Boom en Antwerpen drie crossen sinds zijn rentree in het veld en hij won er twee. In Boom zat winst er ook in, maar raakte hij door een val op zijn knie achterop. De trainingsstage in Spanje was al gepland en gaat door, ondanks dat Van der Poel na zijn zege in Antwerpen aangaf dat hij liever door was gegaan met crossen.

De herenselectie pronkt voor Dublin met Nederlands kampioen Lars van der Haar op de lijst. Ook Joris Nieuwenhuis, ploeggenoot van Van der Haar bij Baloise Trek Lions, is van de partij. Met Pim Ronhaar, Mees Hendrikx, Corné van Kessel, Stan Godrie en Luke Verburg staan er in totaal zeven mannen op papier. Minder dan zou mogen, de KNWU spreekt in een persbericht dan ook van 'een compacte selectie'.

Bondscoach De Knegt begrijpt Van der Poel en consorten

Bij de vrouwen staan desondanks de meeste kleppers gewoon aan het vertrek in Ierland, komende zondag. Fem van Empel en Puck Pieterse strijden om het wereldbekerklassement en reizen logischerwijs af naar Dublin. Verder zijn ook Denise Betsema, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden en Manon Bakker present. Aniek van Alphen, die afgelopen zaterdag nog knap won in Boom, is er niet bij.

Bondcoach Gerben de Knegt begrijpt dat sommige renners de keuze maken om nu een korte periode van training in te bouwen. 'Als je niet een positie in de wereldbeker hebt te verdedigen, dan is het ook een optie om deze en eventueel ook volgende week te investeren in de rest van je winter door een wegstage in warme oorden te plannen. Er komt rond de feestdagen weer een drukke en belangrijke periode aan immers. Ook de kosten van de reis naar Ierland voor de renners en hun begeleiders spelen een rol en dat begrijp ik goed.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws