Lavreysen tevreden, ondanks verlies van 'King Keirin'; Wild emotioneel na zege Baanwielrennen
Baanwielrennen

Lavreysen tevreden, ondanks verlies van 'King Keirin'; Wild emotioneel na zege

Lavreysen tevreden, ondanks verlies van 'King Keirin'; Wild emotioneel na zege

Het was weer een vruchtbare avond voor - de sterk ingeperkte - Nederlandse equipe in de Track Champions League. Bij afwezigheid van Shanne Braspennincx, Jeffrey Hoogland en Laurine van Riessen hielden Harrie Lavreysen en Kirsten Wild (allebei eenmaal eerste én tweede) de Nederlandse eer hoog.

Lavreysen kreeg in een volgepakt velodroom in Londen voornamelijk van doen met de Duitser Stefan Bötticher. In de sprintfinale was de beresterke Nederlander onze Oosterbuur nog te snel af, terwijl in de keirininale de rollen omgedraaid werden. Desondanks was Lavreysen tevreden, zo bleek uit zijn reactie na afloop. 'Ik had al verwacht dat Stefan zeer snel zou zijn, het was lastig. Ik had het geluk dat ik in zijn slipstream wat meer snelheid kon maken', stelde de Brabander, die zijn leidingspositie in het sprintklassement op die manier verbeterde.

Zijn concurrent Bötticher bestempelde zichzelf na afloop als 'King Keirin'. 'Dat ben ik op het moment. Ik voelde in de finale dat Harrie niet zo sterk was als in de sprintfinale en ik had de snelheid om hem in de laatste ronde af te houden.'

Wild 'probeert niet aan pensioen te denken'

Voor Kirsten Wild verliep de avond in Londen ook perfect. Ze won de Scratch en werd tweede in de afvallingsrace, waar thuisfavoriete Katie Archiebald haar net te snel af was. Toch was ze niet geheel tevreden na haar Scratch-race. 'Ik maak altijd dezelfde fout door te vroeg vooraan te verschijnen, maar gelukkig kon ik het hier nog houden tot de streep.'

'Het is een best wel emotioneel gevoel', stelt de ervaren sprintster over het naderende einde van haar loopbaan. 'Ik ben nog steeds aan het racen en probeer het dag voor dag te bekijken. Het is een emotionele rollercoaster; aan de ene kant ben ik blij dat ik stop, maar aan de andere kant is het moeilijk omdat wielrennen een groot deel van mijn leven is. Ik zal de hele wielerfamilie gaan missen', aldus Wild, die zaterdagavond nog kans heeft op de eindoverwinning van de Champions League.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws