Lavreysen toont nog eens zijn spierballen en wint na Teamsprint en Sprint ook Keirin bij EK Baanwielrennen
Baanwielrennen

Lavreysen toont nog eens zijn spierballen en wint na Teamsprint en Sprint ook Keirin bij EK

Lavreysen toont nog eens zijn spierballen en wint na Teamsprint en Sprint ook Keirin bij EK

Harrie Lavreysen blijft stevig bovenop de apenrots van het baanwielrennen zitten. De Nederlander ging het EK op de baan in favoriet voor de Teamsprint, Sprint en Keirin en leverde op alle drie de onderdelen. Zondag was hij overtuigend de sterkste in de laatste discipline. Jeffrey Hoogland werd derde.

De zondag was de laatste EK-dag en traditioneel staat dan de Keirin op het programma. Lavreysen en Hoogland plaatsten zich bij de mannen overtuigend voor de finale, bij de vrouwen ging Steffie van der Peet mee naar de eindstrijd.

Lavreysen was in de finale te sterk voor de Pool Patryk Rajkowski, met Hoogland die na zijn gouden medaille in de Tijdrit op de Sprint en Keirin wel een maatje te klein was. Van der Peet won bij de vrouwen geen medaille, na een nipte sprint. Sophie Friedrich was de sterkste, voor Emma Finucane en Emma Hinze.

Verslag gaat verder onder de video

Geen Nederlands succes bij de Koppelkoers

Bij het onderdeel Koppelkoers was er zondag geen succes voor Nederland. Marit Raaijmakers en Maike van der Duin mochten bij de vrouwen nooit echt denken aan het podium, met de Britten die er met Elinor Barker en Katie Archibald met goud vandoor gingen. Er werd bij de mannen nog wel lang gestreden om brons, maar in de tweede helft van een vermakelijke wedstrijd zakte het wat weg. Het goud ging naar Duitsland, voor Italië en Frankrijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws