Casper Pedersen opent in Figueira Champions Classic rekening voor Quick Step, Van den Berg derde Wielrennen
Wielrennen

Casper Pedersen opent in Figueira Champions Classic rekening voor Quick Step, Van den Berg derde

Casper Pedersen opent in Figueira Champions Classic rekening voor Quick Step, Van den Berg derde

Casper Pedersen heeft een vermakelijke Figueira Champions Classic gewonnen. Het geaccidenteerde parcours zorgde voor een zware wedstrijd, waar een elitegroepje van een vijftiental renners samen naar de meet reden. Marijn Van den Berg werd perfect gepiloteerd door zijn ploegmaats, maar kon het niet afmaken en werd derde. Rune Herregodts sprintte naar de tweede plaats.

Met de Figueira Champions Classic stond een opwarmertje voor de Ronde van de Algarve op het menu. Deze nieuwe Portugese eendagswedstrijd telde 190 kilometer en na twee grotere rondes landinwaarts kregen de renners nog drie lokale rondes voorgeschoteld, met de klim naar Panque Florestal als belangrijkste stuk op het parcours. De aanwezigheid van deze beklimming in volle finale (2,1 kilometer lang en een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5 procent) fnuikte de kansen van de aanwezige sprinters zoals Fabio Jakobsen.

Nadat de vlucht van de dag gegrepen was, kregen we op vijftig kilometer van de aankomst een nieuwe ontsnapping met heel wat kwaliteiten. De namen opgesomd: Remi Cavagna (Soudal-Quick Step), Oscar Onley (Team DSM), Rune Herregodts (Intermarché-Circus-Wanty), Mathias Vacek (Trek-Segafredo), Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck) en Merhawi Kudus (EF Education-EasyPost). Heel wat grote ploegen hadden dus een mannetje mee, in het peloton probeerde Team Caja Rural-Seguros RGA het tempo erin te brengen, maar Kobe Goossens en Ilan Van Wilder beschermden de vlucht van hun ploegmaats.

Peloton breekt op de Panque Floresta, Cavagna en Herregodts de sterksten in de kopgroep

EF Education-EasyPost had blijkbaar toch niet veel vertrouwen in Kudus en zette zich in de finale met een volledige ploeg op kop van het peloton. Op twintig kilometer van de aankomst kregen we bijna een hergroeperingen, maar op de beklimming van de Panque Florestal reden Cavagna en Herregodts weg uit de kopgroep. Het peloton was ondertussen gedecimeerd tot een vijftiental renners, met onder meer Van Wilder, Goossens, Pedersen, Van den Berg en Rui Costa daarbij.

De voorsprong van de twee hardrijders was beperkt en onder impuls van wederom de mannen van EF Education-EasyPost werden ze bij de lurven gegrepen. De ploeg van manager Jonathan Vaughters was met vier renners het beste vertegenwoordigd in de kop van de koers. Met Van den Berg hadden ze een snelle man in hun rangen, waar ze klaarblijkelijk veel vertrouwen in hadden.

Op zes kilometer van de aankomst kregen de renners nog een pittig stuk voorgeschoteld. Conci opende de debatten, maar kon niet voor afscheiding zorgen. We stevenden zo af op een sprint van een elitegroepje. Van den Berg werd op 200 meter van de meet afgezet door Magnus Cort Nielsen, maar moest tevreden zijn met een derde plaats, na Pedersen en Herregodts.

Uitslag Figueira Champions Classic 2023

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news