Maike van der Duin doet het weer en pakt ook in Omnium zilver, Van Riessen vierde bij Sprint Baanwielrennen
Baanwielrennen

Maike van der Duin doet het weer en pakt ook in Omnium zilver, Van Riessen vierde bij Sprint

Maike van der Duin doet het weer en pakt ook in Omnium zilver, Van Riessen vierde bij Sprint

Het WK baanwielrennen kan voor Maike van der Duin niet meer stuk. De 21-jarige Nederlandse won al zilver op het onderdeel Scratch en was na een dag beuken in het Omnium uiteindelijk ook de nummer twee op vrijdag. Jennifer Valente prolongeerde haar wereldtitel.

Dat de Olympische kampioene Omnium uit de USA een maatje te groot bleek voor de rest, was wel duidelijk. Toch won Van der Duin naar een vijfde plaats in de Scratch brutaal de Tempo Race.

Ze ging als nummer één de laatste twee onderdelen in, maar was daarin niet bestand tegen Valente, die de Afvalkoers won en in de Puntenkoers niet meer in de problemen kwam.

In het onderdeel Sprint leek Nederland ook lang op weg naar een medaille, maar Laurine van Riessen kwam uiteindelijk te kort. Eerst verloor ze de halve finale in twee heats van Lea Friedrich. In de strijd om het brons was Emma Hinze uiteindelijk twee keer de sterkste.

De titel bij de Sprint ging verrassend naar de Française Mathilde Gros. In drie heats legde ze verrassend topfavoriete Hinze erop in de halve finales. In de finale denderde ze twee keer over Friedrich heen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws