Ganna stoomt na Werelduurrecord naar wereldtitel Achtervolging, in nieuw wereldrecord Baanwielrennen
Baanwielrennen

Ganna stoomt na Werelduurrecord naar wereldtitel Achtervolging, in nieuw wereldrecord

Ganna stoomt na Werelduurrecord naar wereldtitel Achtervolging, in nieuw wereldrecord

Filippo Ganna heeft vrijdagavond nog maar eens zijn status als hardrijder op een fiets waargemaakt. De Italiaan was bij de Individuele Achtervolging bij het WK baanwielrennen een klasse apart, door landgenoot Jonathan Milan te verslaan. Dat deed Ganna in een nieuw wereldrecord.

Ganna was een week geleden nog op zijn best, door het werelduurrecord aan te scherpen. Op de baan in Saint-Quentin-en-Yvelines bouwde hij duidelijk verder op zijn momentum. Met 3.59.636 dook hij uiteindelijk drie tienden van een seconde onder het oude wereldrecord van Ashton Lambie.

De ijzersterke Ganna reed op dezelfde fiets als bij zijn werelduurrecord. Het was voor de Italiaan een fijne revanche, nadat hij donderdag met de Italiaanse ploeg nog werd geklopt in de Ploegenachtervolging. Daarin was Groot-Brittannië te sterk. Achter Ganna en Milan pakte Ivo Manuel Alves Oliveira brons.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws