Büchli met sleutelbeen uit de kom vierde op WK: 'Kon hem er op de fiets al in en uit zetten' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Büchli met sleutelbeen uit de kom vierde op WK: 'Kon hem er op de fiets al in en uit zetten'

Büchli met sleutelbeen uit de kom vierde op WK: 'Kon hem er op de fiets al in en uit zetten'

Twee keer hard op de baan geklapt, zijn sleutelbeen uit de kom en dan nog vierde worden in je eerste WK op een duuronderdeel: Matthijs Büchli is een keiharde kerel, dat mogen we wel stellen. Met pleisters over zijn hele lichaam stond hij In de Leiderstrui te woord na zijn afvalkoers.

Büchli vertelt het alsof het niets is. 'De eerste gedachte is misschien dat vierde een heel goed resultaat is voor iemand die twee keer gevallen is, maar in dit veld met mannen als Elia Viviani en Ethan Vernon is het misschien niet eens slecht. Op die manier kon ik toch wel herstellen en kreeg ik wat rust. Ik durf zelfs te zeggen: was ik niet gevallen, dan was ik vijfde of zesde geworden', aldus Büchli.

Als we hem vragen naar zijn blessures, reageert hij koeltjes. 'Mijn sleutelbeen is uit de kom. Dat is vervelend, want ik wist niet dat dat bestond. Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar dat kan kennelijk. Ze kunnen dat niet opereren, maar het gaat sneller dan een sleutelbeenbreuk.'

Büchli reed op adrenaline nog naar plek vier op WK baanwielrennen 

Met die blessure eindigde de stoere Nederlander dus nog 'gewoon' eventjes als vierde. 'Dan voel je niks, dat is puur op adrenaline op de fiets. Toen ik er uit lag, kon ik hem er al in en uit zetten. Op dat moment dacht ik: oh, dit is wel klote. Ik kon mijn shirt vervolgens niet meer aandoen.'

'Ik had er heel erg veel zin in en wist ook wel dat ik zuinig moest rijden', aldus Büchli. 'Voor mij was dit de eerste keer met die grote namen, dus ik kreeg ook niet veel ruimte', vertelde de Nederlander, die zijn eerste duuronderdeel reed op een grote wedstrijd als het WK, wat ondanks de pech toch naar meer zal hebben gesmaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws