Update | BORA-renner Walls komt wonderwel weg met paar hechtingen na heftig ongeluk op baan Baanwielrennen
Baanwielrennen

Update | BORA-renner Walls komt wonderwel weg met paar hechtingen na heftig ongeluk op baan

Update | BORA-renner Walls komt wonderwel weg met paar hechtingen na heftig ongeluk op baan

(31 juli 2022) De Commonwealth Games zijn opgeschrikt door een heftige valpartij tijdens het baanwielrennen. Daarbij kwam Matthew Walls, renner van BORA-hansgrohe, zeer naar ten val. Hij werd op volle snelheid het publiek in getorpedeerd.

Het ongeluk gebeurde op het onderdeel Scratch, waar Walls samen met zijn landgenoot Matthew Bostock uitkwam voor Engeland. Op beelden van de valpartij is te zien dat andere renners tegen de grond gaan, waarna Walls ze niet meer kan ontwijken. De Engelsman wordt vervolgens de lucht ingeslingerd en vliegt over de railing. Hierbij raakte hij verschillende supporters.

British Cycling, de Britse wielerfederatie, laat via sociale media weten dat beide renners op de baan onderzocht worden door de medische hulp. Daarna zullen zij overgebracht worden naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Op dit moment is het niet bekend welke verwondingen zij aan het drama op de wielerbaan overhouden.

Volgens verslaggevers van de Daily Mail zouden er bij het ongeluk meerdere supporters gewond geraakt zijn. Één persoon moest bloedend afgevoerd worden met een rolstoel, terwijl een jong meisje behandeld moest worden aan haar arm. Daar had zij door de crash een wond opgelopen.

De organisatie van het evenement besloot naar aanleiding van het ongeval de wedstrijden op de wielerbaan stil te leggen. Dit omdat er eerder ook al een andere heftige valpartij had plaatsgevonden op de Keirin. Hierbij raakte Joe Truman (Engeland) enige tijd buiten westen. Nadat hij weer bij bewustzijn was, kreeg hij extra zuurstof en moest in een rolstoel van de baan af. Hij bleek ook nog zijn sleutelbeen gebroken te hebben.

Update onder de video!

Video: Grote valpartij tijdens Commonwealth Games

Update - 1 augustus 2022 (09.45 uur): Walls laat van zich horen

Matthew Walls is wonderwel amper gewond geraakt bij zijn harde crash op de baan van zondag. De rappe man van BORA-hansgrohe laat via social media weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. 'Ik heb gek genoeg geen serieuze blessures opgelopen, alleen wat hechtingen en ik ben flink door elkaar geschud. Ik hoop dat de anderen die erbij betrokken waren ook oké zijn.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws