Update II | INEOS bevestigt transfer Leo Hayter: 'Geïnspireerd door deze ploeg sinds ik begon' Wielrennen
Wielrennen

Update II | INEOS bevestigt transfer Leo Hayter: 'Geïnspireerd door deze ploeg sinds ik begon'

Update II | INEOS bevestigt transfer Leo Hayter: 'Geïnspireerd door deze ploeg sinds ik begon'

(22 juni 2022) Leo Hayter heeft met zijn eindzege in de Baby Giro zijn toekomst in het wielrennen wel verzekerd. De pas 20-jarige Brit - broertje van INEOS-renner Ethan Hayter - kan volgens Cycling Weekly rekenen op een hele rits geïnteresseerde ploegen uit de WorldTour.

Hayter rijdt dit jaar voor de hoog aangeschreven opleidingsploeg Hagens Berman Axeon, nadat hij in 2020 en 2021 uitkwam in de opleidingsploeg van Team DSM. Voor die ploeg won hij in 2021 Luik-Bastenaken-Luik voor beloften, hij won een rit in de Ronde van Bretagne en kroonde zich tot Brits kampioen tijdrijden voor beloften in het najaar.

De jonge Hayter wilde doorpakken bij DSM en al voor 2023 naar de WorldTour. Toen dat werd geweigerd, gingen beide partijen uit elkaar. Hayter kwam terecht bij Hagens Berman Axeon, maar dat zal na zijn eindzege in de Baby Giro slechts voor één jaar zijn. Hayter hield huis in de zevendaagse rittenkoers in Italië, waarin hij twee etappes won en de concurrentie op minuten reed.

Zijn prestatie in etappe 3 was het meest indrukwekkend. In een etappe van 177 kilometer en meer dan 5.000 hoogtemeters - over onder meer de Passo del Tonale (14,0 kilometer aan 6,4 procent) en Passo di Guspessa (11,3 kilometer aan 11,0 procent) - kwam Hayter 4.55 minuten voor de nummer twee binnen.

Leo Hayter vol zelfvertrouwen

'Ik heb nog geen contract, maar je kunt je wel voorstellen dat ik opties heb', aldus Hayter. 'Ik bekijk de opties met mijn zaakwaarnemer en dan beslissen we wat het beste is voor mijn toekomst. Cycling Weekly stelt dat er zeker negen (!) teams uit de WorldTour interesse hebben in het Britse toptalent. 'Dit resultaat bewijst tot waartoe ik in staat ben. Ik wist dat de nummers die ik trap goed zijn en ik wist ook dat ik grote dingen kan winnen, maar je hebt een beetje geluk nodig om het jouw kant op te laten vallen.'

Door een coronabesmetting en enkele kleine blessures had Hayter lang het geluk niet aan zijn zijde, maar dat veranderde dus in de Baby Giro, officieel de Giro d'Italia Giovani Under 23 genoemd. 'Als je op fora en social media kijkt en je wordt wisselvallig genoemd, dan is dat niet leuk om te horen, vooral als je weet dat je beter bent dan dat. De enige druk die ik voel is de druk die ik mezelf opleg.'

Update - 28 juli 2022 (10.25 uur): Leo Hayter als stagiair naar INEOS

Leo Hayter zal per 1 augustus als stagiair deel gaan uitmaken van INEOS Grenadiers, zo meldt Velonews. De jonge Brit mag daarmee gaan ruiken aan het grote werk, bij de ploeg waar zijn oudere broer Ethan al onder contract staat. De 20-jarige Leo Hayter zal namens zijn huidige ploeg Hagens Berman Axeon nog de Tour Alsace rijden, alvorens hij het tricot van INEOS aan zal trekken.

Bij INEOS zal Hayter de kans krijgen om de Tour de l'Avenir te rijden, in de kleuren van Groot-Brittannië. In het shirt van INEOS zal hij normaliter te zien zijn in de Italiaanse eendagskoersen in het najaar. Voor de jongste Hayter is INEOS geen nieuwe omgeving, daar hij eerder dit jaar al eens meeging op trainingskamp in Andorra. De Britse miljoenenformatie lijkt dan ook de grootste kanshebber om Hayter na dit seizoen te contracteren. Er zijn naar verluidt ook een boel andere teams geïnteresseerd.

Update II - 1 augustus 2022 (10.25 uur): INEOS bevestigt komst Leo Hayter

INEOS Grenadiers heeft de komst van Leo Hayter bevestigd. De 20-jarige Brit zal zoals verwacht eerst als stagiair het jaar 2022 afmaken, alvorens zijn contract per 1 januari 2023 ingaat. Zijn verbintenis bij INEOS loopt voor drie jaar en eindigt zodoende aan het einde van 2025. 'Ik ben heel trots en enthousiast dat ik bij INEOS ga rijden. Ik ben geïnspireerd door deze ploeg sinds ik begon als wielrenner en ik heb al enkele trainingskampen meegedaan. Ik voel me hier thuis en kan niet wachten om te beginnen.'

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws