Van Schip ging hard onderuit tijdens Gentse Zesdaagse: 'Toen ik mijn helm zag, was het echt wel schrikken' Baanwielrennen
Baanwielrennen

Van Schip ging hard onderuit tijdens Gentse Zesdaagse: 'Toen ik mijn helm zag, was het echt wel schrikken'

Van Schip ging hard onderuit tijdens Gentse Zesdaagse: 'Toen ik mijn helm zag, was het echt wel schrikken'

De Zesdaagse van Gent is in volle gang bezig en dat levert natuurlijk weer een flinke schare kostelijke en interessante anekdotes op. Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip, de huidig wereldkampioenen op de Koppelkoers, zijn het gedoodverfde favorietenduo om ook in België te zegevieren. Dinsdagavond kon er echter ei zo na al een streep door hun kansen, daar Van Schip keihard onderuit ging in 't Kuipke.

'Mijn helm was op drie plekken gebroken', zo vertelde de 29-jarige Nederlander donderdagavond aan Sporza. Van Schip en Havik staan halverwege de Zesdaagse bovenaan het klassement, al had dat met de valpartij van eerstgenoemde dus wel wat anders kunnen zijn. Van Schip ging onderuit, maar wilde de duo-wedstrijd voortzetten. De organisatie greep echter in. 'Ze waren heel professioneel en zeiden dat ik dat niet hoefde te doen.'

Ook bij Van Schip slaat de vermoeidheid na drie dagen toe

'Ze beslisten dat uit voorzorg en ze zeiden dat ik eerst moest nagaan of ik klachten had. Ik was woensdag wat stijfjes, maar ik had geen klachten', gaat de man uit Schalkwijk verder. 'Ik vroeg me toen ook af of die val was meegevallen, maar toen zag ik mijn helm. Ik ben zo blij dat het goed is afgelopen. Het was echt wel schrikken, maar ik ben heel tevreden over de professionaliteit van de organisatie', heeft hij er louter lovende woorden voor over.

Of de vermoeidheid al begint toe te slaan na drie dagen beulswerk leveren? 'Zeer zeker, dat valt altijd tegen. Maar ten opzichte van de rest valt het dan wel weer mee', sluit Van het Schip, die ook nog aangeeft dat hij groot fan is van de Vlaamse techno-dj Charlotte de Witte, het vraaggesprek af met een knipoog.

Wil jij een gokje wagen op de duels van het Nederlands elftal? Via deze link kom je in aanmerking voor €60,- aan free bets!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws