Schreiber kan rekenen op 'nieuwe' land- en ploeggenote in cross, Majerus maakt rentree: 'Nerveus en enthousiast' Veldrijden
Veldrijden

Schreiber kan rekenen op 'nieuwe' land- en ploeggenote in cross, Majerus maakt rentree: 'Nerveus en enthousiast'

Schreiber kan rekenen op 'nieuwe' land- en ploeggenote in cross, Majerus maakt rentree: 'Nerveus en enthousiast'

Christine Majerus is geen onbekende meer in het wielrennen en veldrijden, al geeft ze op Instagram wel aan dat ze het enorm spannend vindt om terug te keren in de cross. De 36-jarige renster uit Luxemburg, die zich al elf keer tot nationaal kampioene in het veldrijden kroonde, reed haar laatste cross op 8 januari 2022 en maakt op 18 november 2023 haar rentree (in Luxemburg). 'Een lange tijd zonder cyclocross', zo stelt ze.

Majerus, die na afloop van het WK wielrennen in Glasgow nog het nieuws haalde met haar opvallend kritische uitspraken richting de volgwagens van Shimano, moest de vorige veldritwinter volledig aan zich voorbij laten gaan. 'Ik kijk ernaar uit om deze winter hier en daar wat wedstrijden aan mijn training toe te voegen, te beginnen met deze zaterdag', zo stelt ze op het populaire platform.

Majerus vindt veldrijden leuker dan naar de sportschool gaan

'Als alles soepel verloopt en de training goed gaat, voeg ik misschien de grotere evenementen toe in december en januari', vervolgt ze haar verhaal. 'Ik voel een mix van nervositeit en enthousiasme om weer te gaan crossen.'

Logischerwijs kan de routinier dus ook niet veel kwijt over in welke vorm ze aan het vertrek van de veldrit in Diekirch zal staan. 'Mijn laatste CX-wedstrijd was lang geleden, dus ik heb absoluut geen idee hoe het zal gaan. Maar ik weet dat ik er hoe dan ook baat bij zal hebben in mijn voorbereiding op de weg en dat het leuker is dan naar de sportschool gaan', sluit ze af met het benadrukken van haar voorliefde voor de discipline.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws