Ben Turner

Dit is de pagina van Ben Turner, Britse wielrenner van INEOS Grenadiers. Turner is een van de speerpunten van de verjongde Britse ploeg in de Vlaamse klassiekers en zette al mooie resultaten neer in Vlaanderen. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Turner en houdt tevens zijn biografie bij.

ben turner

Ben Turner werd geboren op 28 mei 1999 in Groot-Brittannië. De jonge Engelsman werd na zijn tijd bij Trinity Racing in 2022 prof bij de INEOS Grenadiers en werd meteen voor de leeuwen gegooid in het Vlaamse voorjaar. In zijn allereerste rittenkoers liet hij al flitsen van zijn talent zijn met een vierde plek in de derde rit van de Ruta del Sol. Tijdens zijn allereerste periode in Vlaanderen liet hij al mooie dingen zien, maar betaalde hij in de finale vaak leergeld. Tot Dwars door Vlaanderen, waar hij samen met Mathieu van der Poel deel uitmaakte van een kopgroep. In de semiklassieker werd er slag om slinger gedemarreerd, maar finishte hij uiteindelijk als achtste. Twee weken later eindigde hij als vierde nog dichter in de Brabantse Pijl, waar hij samen met Magnus Sheffield en Tom Pidcock Remco Evenepoel in de tang legde en Sheffield vervolgens liet wegrijden. Een elfde plek in Parijs-Roubaix was dan weer absoluut geen verkeerde afsluiter van zijn voorjaar. Met de Vuelta reed hij ook een eerste grote ronde, maar op een vierde plek in rit negentien en een negende plek in de slotrit na deed hij het rustig aan.

2023 van Turner wordt getekend door valpartijen

Turner wilde dezelfde hoge ogen gooien in Vlaanderen en startte sterk met zijn allereerste profzege in de Vuelta Ciclista a la Region de Murcia Costa Calida en een tweede plek in de Jaen Paraiso Interior achter Tadej Pogacar. Twee weken later mocht hij al meteen een kruis maken over zijn voorjaar, toen hij in de Omloop het Nieuwsblad zwaar ten val kwam en zijn linkerelleboog brak. Turner keerde terug in de E3 Saxo Classic en speelde ook in Dwars door Vlaanderen en Gent-Wevelgem geen grote rol, maar was in de Ronde opnieuw slachtoffer van de massale valpartij, veroorzaakt door kamikaze Filip Maciejuk. Hij debuteerde vervolgens in juli ook in de Tour, maar gaf er na de dertiende rit de brui aan.

Ben Turner Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties