B&B Hotels krijgt z'n zin en stormt vanaf 2024 dan toch de WorldTour in bij ploeg van David Dekker Wielrennen
Wielrennen

B&B Hotels krijgt z'n zin en stormt vanaf 2024 dan toch de WorldTour in bij ploeg van David Dekker

B&B Hotels krijgt z'n zin en stormt vanaf 2024 dan toch de WorldTour in bij ploeg van David Dekker

Arkéa-Samsic zal vanaf 1 januari 2024 door het leven gaan als Arkéa-B&B Hotels. De Franse keten van budgethotels had voor 2023 al grootse plannen met een ploeg in de WorldTour, maar door financiële problemen kwam dat project uiteindelijk niet van de grond. In 2024 komt alles uiteindelijk toch nog goed.

Arkéa-Samsic verwierf door z'n goede prestaties in 2022 een WorldTour-licentie voor de seizoenen 2023 tot en met 2025. Het deed in dat opzicht wat Jérôme Pineau zo graag had gewild. De ploegbaas van B&B Hotels wilde na 2022 doorpakken, schreeuwde van de daken dat zijn nieuw te vormen Franse ploeg een hit zou worden, maar uiteindelijk moesten veel renners lastminute op zoek naar andere bestemmingen.

Met Arkéa heeft B&B Hotels een steady partner gevonden. De ploeg van Emmanuel Hubert. 'Eind vorig jaar waren we teleurgesteld dat de door ons gesponsorde wielerploeg onverwacht ophield te bestaan', vertelt B&B-topman Vincent Quandalle in een persbericht. 'Het team vond niet de benodigde extra sponsoren waarop we hadden gehoopt en waarop onze financiëring was gebaseerd. Alleen konden we niet verder. We zijn er echter nog steeds van overtuigd dat het wielrennen ons in termen van bekendheid, imago en emotie veel kan brengen. Het lag dan ook voor de hand om een nieuw avontuur aan te gaan.'

Arkéa-B&B Hotels hoopt door te groeien naar topniveau

Directeur Hubert is naast financieel vooral ook sportief blij met de komst van een nieuwe sponsor. 'Dit stelt ons in staat om een extra stap te zetten, om zo ook voor de lange termijn tot de elite van het mannen- en vrouwenwielrennen te behoren. De grote teams in de wielersport drukken vandaag de dag hun stempel en dus moeten wij mee. Met B&B Hotels als erkende partner kunnen we ons team naar het topniveau brengen. Met een nieuwe sponsor kunnen we ook blijven inzetten op onze damesploeg een opleidingsteam.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news