Van Avermaet bijzonder scherp voor de Omloop: 'Ik sta echt wat magerder' De Klassiekers

Van Avermaet bijzonder scherp voor de Omloop: 'Ik sta echt wat magerder'

Door Gerrit van Loon 25 februari 2020 | 18:36


Als kopman van CCC maakte Greg Van Avermaet in de Algarve een goede indruk. Bergop twee keer vijftiende, dertiende in de eindstand. De Belg is in vorm en in ‘zeer goede conditie’. In het Nieuwsblad blikt hij vooruit naar de Omloop Het Nieuwsblad.

‘Ik sta inderdaad wat magerder dan vorig jaar. Ik heb geprobeerd om het laaggewicht dat ik doorgaans in de Tour heb, nu ook al te behalen en dat is gelukt. Ik hoop wel dat het de komende dagen in België niet te koud wordt en dat ik zo niet ziek word. Als ik naar de weerberichten kijk, krijgen we zaterdag wisselvallig weer, maar het zou wel de warmste dag van de week worden, dus dat is alvast positief’, aldus Van Avermaet, die de Omloop in 2016 en 2017 won en vorig jaar als tweede eindigde.

Hij telt af naar de opening van het Vlaamse wielerseizoen. ‘De conditie is goed en ik ben blij hoe ik gekoerst heb de voorbije week. Ook op mijn leeftijd heb je de bevestiging nodig. Die klimmetjes in Algarve waren net iets te lastig voor mij, daarvoor ben ik iets te zwaar als klassiek renner, maar ik heb wel gekoerst.’

De Oost-Vlaming is er klaar voor. ‘Zoals elk jaar wil ik er staan van de Omloop tot de Amstel. Het is altijd een doel voor mij om snel goed te zijn. Ik ben iemand die z’n conditie lang kan aanhouden, tot de Amstel Gold Race. Vanaf zaterdag wil ik resultaat rijden, de conditie is goed genoeg en zonder tegenslag zal ik er staan.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws