Ewan skipt Vlaamse klassiekers: 'Ben gewoon niet goed in die wedstrijden' De Klassiekers
De Klassiekers

Ewan skipt Vlaamse klassiekers: 'Ben gewoon niet goed in die wedstrijden'

Ewan skipt Vlaamse klassiekers: 'Ben gewoon niet goed in die wedstrijden'

Caleb Ewan maakte grote indruk door zich in Milaan-Sanremo eenvoudig te handhaven op de Poggio. Uiteindelijk greep hij net als in 2018 net naast de zege in La Primavera. Het was alvast zijn enige optreden in het voorjaar, want hij kiest er voor om geen andere klassiekers in zijn programma op te nemen.

Ewan, die vorig jaar nog de Scheldeprijs won, vindt zichzelf niet geschikt voor de Vlaamse wedstrijden. ‘Ik moet eerlijk zijn: ik ben gewoon niet goed in de Vlaamse wedstrijden’, vertelt de sprinter aan Het Nieuwsblad. ‘Ik heb de Scheldeprijs gewonnen, maar dat was op een plaatselijk parcours en dus geen echte Scheldeprijs. Ik ben trots dat ik op de erelijst sta tussen al die grote sprinters, maar het heeft me niet enthousiaster gemaakt voor het Vlaamse werk.’

Geen klassiekers dus voor Ewan, die alles zet op de grote rondes. ‘Dit jaar is het plan ook om de drie grote rondes te rijden. Het zou te zwaar worden om voordien ook nog klassiekers te doen. Ik zie die races heel graag op tv, maar als je ze zelf doet, is het superzwaar. Ik laat het dit jaar graag over aan Tim, John en Phil (Wellens, Degenkolb en Gilbert, red.), die er gewoon veel beter in zijn. Ik zit bij Lotto Soudal om koersen te winnen en ik denk niet dat ik dat kan in grote klassiekers’, aldus Ewan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws