IJzersterke Wellens wint Brabantse Pijl voor Lotto Soudal met machtige aanval in de finale De Klassiekers
De Klassiekers

IJzersterke Wellens wint Brabantse Pijl voor Lotto Soudal met machtige aanval in de finale

IJzersterke Wellens wint Brabantse Pijl voor Lotto Soudal met machtige aanval in de finale

Tim Wellens heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De renner van Lotto Soudal klapte er op zeven kilometer van de meet vandoor en werd niet meer teruggezien.

In een wedstrijd die in mineur startte na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Michael Goolaerts besloten zeven renners er toch voor te gaan. Onder hen één renner van Veranda's Willems-Crelan: Calvin Watson (Aqua Blue Sport), Tyler Williams (Israel Cycling Academy), Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini), Elmar Reinders (Roompot), Dries De Bondt (Veranda's Willems), Antoine Warnier (Aqua Protect) en Andrea Peron (Novo) fietsten minuten bij elkaar.

De zeven in de kopgroep werkten prima samen en kregen bijna acht minuten als maximale voorsprong. In de aanloop naar het lokale parcours schoot het peloton echter in gang. Meerdere ploegen wilden op tachtig kilometer van de finish al van voren zitten, waardoor de voorsprong snel terugliep. Bij de eerste doorkomst op de finishlijn was het gat nog minder dan twee minuten. Met Lotto Soudal op kop sloeg het peloton vervolgens flink uiteen.

Voorop was het De Bondt die daarom alleen ging. De renner van Veranda's Willems-Crelan kreeg vanuit het peloton steun door een groepje met onder meer Jack Haig en Tosh Van der Sande erbij. De Bondt sloot aan en verdedigde met de groep een voorsprong van 43 seconden. Het peloton moest worden geleid door BMC van Dylan Teuns.

Bij de tweede doorkomst over de finish was het gat met de kop nog een half minuutje. In de kopgroep waren op dat moment nog slechts drie renners over, na enkele beklimmingen. Haig, Van der Sande en Eduard-Michael Grosu waren bij elkaar, al moest laatstgenoemde al snel laten lopen. Haig en Van der Sande hielden daarna goed stand, mede omdat er vanuit het peloton nooit lang werd gekoerst, alleen BMC wilde rijden.

Het was Serge Pauwels die uiteindelijk zorgde voor een achtervolgende groep. In die groep ook Bob Jungels en namens LottoNL-Jumbo Bert-Jan Lindeman. Het zorgde ervoor dat het hele peloton echt in gang schoot, waardoor Haig en Van der Sande bijna werden ingelopen. De beslissende klap werd echter niet gegeven, waarna het kijken en bellen in het peloton opnieuw begon. Haig en Van der Sande profiteerden, met opnieuw een dikke halve minuut voorsprong op 19 kilometer van de meet.

Toen de kopgroep daarna alsnog werd ingerekend, kwamen de favorieten steeds meer naar voren. Op zeven kilometer van het einde viel Tim Wellens als eerste aan. Hij sloeg een flink gat op een achtervolgend groepje, 24 seconden met nog drie kilometer te gaan. Dat peloton kreeg hem niet meer terug, waardoor Wellens de armen in de lucht mocht steken. (foto: Twitter Wellens)

Uitslag:
1. Tim Wellens
2. Sonny Colbrelli
3. Tiesj Benoot
4. Pieter Serry
5. Jan Tratnik
6. Andrea Pasqualon
7. Dylan Teuns
8. Huub Duijn
9. Thomas Sprengers
10. Daryl Impey


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws