Tim Wellens

Tim Wellens is een Belgische wielrenner en rijdt voor Lotto Soudal. In zijn carrière wist hij meerdere etappeoverwinningen te boeken in de Giro d'Italia en Vuelta a España. In de Leiderstrui houdt het nieuws en de biografie van Wellens bij.

Tim Wellens

Wellens schittert in grote rondes en korte klimmetjes

In juli 2012 tekende Wellens zijn eerste contract bij de profs bij het toenmalige Lotto Belisol. Na een sterk debuutjaar vestigde hij in 2014 definitief zijn naam in het peloton met een sterk optreden in de Giro d'Italia. Winnen deed hij daar nog niet, maar zijn aanvallende rijstijl viel wel in de smaak bij de Belgische fans. Later dat jaar veroverde hij met een solo de eindzege in de Eneco Tour, wat zijn eerste profzege werd.

In de jaren daarna bleef Wellens vaak aanvallen. Het leverde hem onder meer twee keer etappewinst in de Giro d'Italia op. Hij ontpopte zich als renner die bij uitstek goed uit de voeten kon in wat koudere, zelfs regenachtige omstandigheden. In de Vuelta a España van 2020 wist hij ook in die grote ronde te excelleren. Hij sloot de ronde af met twee etappezeges en een tweede plek in het klassement voor de bergtrui.

In 2021 en 2022 mikte Wellens op goede prestatie in de voorjaarsklassiekers, maar tot dusver kwam zijn potentieel er in die wedstrijden nog niet volledig uit. 

Tim Wellens Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties