Tim Wellens

Tim Wellens is een Belgische wielrenner en rijdt voor UAE Team Emirates. In zijn carrière wist hij meerdere etappeoverwinningen te boeken in de Giro d'Italia en Vuelta a España. In de Leiderstrui houdt het nieuws en de biografie van Wellens bij.

tim wellens tadej pogacar

Wellens schittert in grote rondes en korte klimmetjes

In juli 2012 tekende Wellens zijn eerste contract bij de profs bij het toenmalige Lotto Belisol. Na een sterk debuutjaar vestigde hij in 2014 definitief zijn naam in het peloton met een sterk optreden in de Giro d'Italia. Winnen deed hij daar nog niet, maar zijn aanvallende rijstijl viel wel in de smaak bij de Belgische fans. Later dat jaar veroverde hij met een solo de eindzege in de Eneco Tour, wat zijn eerste profzege werd.

In de jaren daarna bleef Wellens vaak aanvallen. Het leverde hem onder meer twee keer etappewinst in de Giro d'Italia op. Hij ontpopte zich als renner die bij uitstek goed uit de voeten kon in wat koudere, zelfs regenachtige omstandigheden. In de Vuelta a España van 2020 wist hij ook in die grote ronde te excelleren. Hij sloot de ronde af met twee etappezeges en een tweede plek in het klassement voor de bergtrui.

In 2021 en 2022 mikte Wellens op goede prestatie in de voorjaarsklassiekers, maar tot dusver kwam zijn potentieel er in die wedstrijden nog niet volledig uit. Hij werd nog tweede in de Baloise Belgium Tour achter Mauro Schmid, de enige zeges van het jaar boekte hij vroeg op het seizoen in de Trofeo Serra de Tramuntana en de tweede rit van de Tour des Alpes Maritimes et du Var.

Wellens vliegt in 2023 uit het Belgische nest van Lotto-Soudal

Wellens verkaste van Lotto-Soudal naar UAE Team Emirates, maar reed ook in 2023 het Vlaamse voorjaar en koerste op de Vlaamse heuvels opnieuw zeer attractief. Die manier van koersen leverde hem echter enkel in Kuurne-Brussel-Kuurne een dichte ereplaats op. Bovendien eindigde zijn voorjaar in mineur met een zware crash in de Ronde van Vlaanderen, waardoor hij twee maanden uit roulatie ging. Later in het seizoen won hij wel nog het algemeen klassement van de Renewi Tour. Ook in 2024 rijdt hij aan de zijde van Tadej Pogacar bij UAE Team Emirates.

Tim Wellens Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties