Ploegleider over vroege aanval Van der Poel: 'Dan is hij niet tegen te houden' De Klassiekers
De Klassiekers

Ploegleider over vroege aanval Van der Poel: 'Dan is hij niet tegen te houden'

Ploegleider over vroege aanval Van der Poel: 'Dan is hij niet tegen te houden'

Michel Cornelisse heeft niets dan complimenten voor Mathieu van der Poel na de Amstel Gold Race. 'Als Mathieu weer op stoom komt, kan hij zo ontzettend veel,' vertelde de ploegleider aan Nusport.

'Mathieu had heel goede benen en zat in een goede positie op de Gulperberg, dus toen ging hij al op 45 kilometer van de streep. Op zo'n moment is hij niet tegen te houden en dan moet je hem ook niet willen tegenhouden. Hij blies zichzelf daar een beetje op, maar hoe hij zich vervolgens herpakt in de finale…ongelooflijk. Als Mathieu weer op stoom komt, kan hij zo ontzettend veel.'

Het lastige voor concurrenten is dat Van der Poel alles eigenlijk kan. 'Er is bijna niks wat hij niet kan. Hij is snel in de sprint, kan alleen rijden en kan ook goed aankomen in een klein groepje. Het is dus niet gek dat de concurrentie bang is voor Mathieu.' Of andere ploegen het anders moeten aanpakken? 'Misschien moeten de andere ploegen nog wel veel eerder gaan aanvallen om hem te verslaan, of zelfs iemand meesturen in de vroege vlucht.' (Foto: Screenshot Sporza)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws