Terpstra maakte indruk op Boonen: 'Ik heb met een stijve voor de tv gezeten' De Klassiekers
De Klassiekers

Terpstra maakte indruk op Boonen: 'Ik heb met een stijve voor de tv gezeten'

Terpstra maakte indruk op Boonen: 'Ik heb met een stijve voor de tv gezeten'

Aan de start van het klassieke seizoen sprak Het Laatste Nieuws met Tom Boonen en Yves Lampaert. Die laatste is voor het eerst echt kopman bij Deceuninck-Quick-Step, na het vertrek van Niki Terpstra. Dezelfde Terpstra die op beide heren indruk maakte vorig jaar, vooral in de E3.

‘Dat was één van de strafste nummers die ik ooit van Niki gezien heb. Echt niet normaal’, zegt Boonen terugblikkend op de E3 Harelbeke, die Terpstra in 2018 won. Dat deed hij door ploeggenoot Lampaert eraf te rijden op de Kapelberg. ‘Ik dacht dat hij niet goed was, dus ik werd overmoedig’, vertelt Lampaert, die vol op kop reed. ‘Op de Kapelberg kreeg ik de rekening gepresenteerd. Niki spaarde me niet, trok door tot 600, 700 watt. ‘Shit, wat heb ik nu gedaan?’, besefte ik. Hij hield knap stand, niets op aan te merken’, aldus Lampaert. Boonen vult aan: ‘Je kunt elkaar niet sparen, dat gáát gewoon niet.’

Het aanvallende koersen van de Quick-Step-ploeg kan Boonen overigens wel bekoren. ‘Iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Dat maakt dat deze ploeg de afgelopen twintig jaar haar stempel op het voorjaar heeft gedrukt. Wie er koerst wordt deel van het geheel en past zich aan de huisstijl aan: Attractief, aanvallend, spectaculair koersen. Het blijft tof om naar te kijken. Vorig jaar in de E3 heb ik met een stijve voor de tv gezeten. Geweldig vond ik het, echt koers! Het zit er daar ingebakken. Terpstra was er een exponent van. Niet zeuren, rijden!', besluit de oud-renner. (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws