[Update] UCI bevestigt: Parijs-Roubaix definitief uitgesteld naar oktober De Klassiekers
De Klassiekers

[Update] UCI bevestigt: Parijs-Roubaix definitief uitgesteld naar oktober

[Update] UCI bevestigt: Parijs-Roubaix definitief uitgesteld naar oktober

(18 maart 2021) Wordt Parijs-Roubaix ook dit jaar afgelast? Het zou zomaar eens kunnen, want de regio waarin Roubaix ligt, Hauts-de-France, moet vanwege het coronavirus voor de komende vier weken in lockdown. De Helleklassieker staat gepland voor 11 april en valt dus binnen die periode.

De lockdown is afgekondigd omdat het aantal coronabesmettingen in de regio weer snel aan het oplopen is. Inwoners moeten binnen tien kilometer van hun huis blijven en er mag dus niet van en naar een andere regio gereisd worden. De komende tijd moet blijken of de lockdown ook gevolgen heeft voor sportevenementen, zoals Parijs-Roubaix. In het slechtste scenario moeten we nog een jaartje wachten op de eerste clash tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op de kasseien van Roubaix.

Update - 22 maart 2021 (09.10 uur): Bestuurder Hauts-de-France twijfelt aan doorgang Parijs-Roubaix

Michel Lalande, bestuurder binnen de regio waarin Parijs-Roubaix gehouden wordt, is niet optimistisch als het gaat om de doorgang van de Hel van het Noorden in 2021. In gesprek met France Bleu Nord sprak de prefect zijn twijfels uit.

'Ik zal jullie een antwoord geven wanneer de tijd rijp is, maar op dit moment kunnen jullie het wel raden', liet Lalande weten in de ochtendshow. Toen hij gevraagd werd of hij optimistisch is over de doorgang van het evenement, zei hij: 'De lucht ziet er iets minder blauw uit.'

Afgelopen week ging de Franse regio Hauts-de-France voor vier weken in lockdown door toedoen van het coronavirus. Vorig jaar werd Parijs-Roubaix ook al afgelast door dit type maatregelen in Frankrijk.

Update II - 24 maart 2021 (12.00 uur): 'Parijs-Roubaix gaat niet door in april'

Parijs-Roubaix zal op 11 april niet worden verreden, zo meldt het doorgaans goed ingevoerde Le Parisien. De kasseienklassieker zal tot nader order worden uitgesteld. Van een officieel bericht vanuit de organisatie is nog geen sprake, die moet later op de woensdag komen. Organisator ASO heeft er naar verluidt nog alles aan gedaan om de race corona-proof te organiseren, maar daar willen de ministeries van Sport en dat van Volksgezondheid niet aan. Een vervangende datum wordt nu in oktober gezocht, misschien zelfs als afsluiter van het seizoen.

Update III - 25 maart 2021 (10.50 uur): Uitstel Parijs-Roubaix nog niet zeker

Parijs-Roubaix lijkt in april een lastige opgave, maar van een definitief uitstel is nog geen sprake. Dat benadrukt sportminister Roxana Maracineanu weten aan onder meer Sporza. 'Laat het duidelijk zijn dat het gaat om een departement waar de gezondheidstoestand problematisch is. Een definitieve beslissing is er niet, maar misschien zal de koers wel uitgesteld worden. De plaatselijke prefect heeft al gezegd dat de mogelijkheid tot uitstel bestaat. Hij neemt daarmee zijn verantwoordelijkheid, al zijn we nog in gesprek met hem', zo klinkt het.

Update IV - 1 april 2021 (16.15 uur): Parijs Roubaix definitief uitgesteld

Parijs-Roubaix gaat definitief niet door op 11 april. De kasseienklassieker in Noord-Frankrijk zal nu verreden worden in het weekend van 2 en 3 oktober, voor mannen en vrouwen. De Franse autoriteiten beslisten dat Parijs-Roubaix in april geen optie is, door de corona-situatie in Frankrijk. Christian Prudhomme van organisator ASO legt uit: 'We zijn verheugd aan te kondigen dat de Koningin van de Klassiekers in 2021 terugkomt, ook voor het eerst voor de vrouwen.'

UCI-president David Lappartient is ook vooral opgelucht dat er een nieuwe datum is gevonden. 'Voor de UCI en de wielergemeenschap was het belangrijk dat beide races konden plaatsvinden in 2021. Ik ben verheugd dat er nieuwe data zijn gevonden, die geschikt zijn voor alle partijen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws