Sagan maakt na jaren groen in Tour de France eindelijk debuut in Giro d'Italia Giro d'Italia

Sagan maakt na jaren groen in Tour de France eindelijk debuut in Giro d'Italia

Door Bram van der Ploeg 24 oktober 2019 | 17:00


Peter Sagan rijdt in 2020 de Giro d'Italia, zo heeft zijn ploeg BORA-hansgrohe bevestigd. De 29-jarige Slowaak flirtte al enkele jaren met Italië, maar door zijn voorjaar kon hij het nooit combineren. In 2020 volgt nu alsnog zijn debuut, alvorens hij ook de Tour rijdt.

Sagan maakte de afgelopen jaren indruk met het winnen van zeven groene truien. Sinds zijn Tourdebuut in 2012 was hij altijd de sterkste, behalve in 2017 toen hij na een duw werd gediskwalificeerd. Naast de Tour reed hij ook vier keer de Vuelta a Espana. De Giro reed hij zogezegd nog nooit. Hij heeft twaalf Touretappes achter zijn naam staan en vier Vuelta-ritzeges.

'Italië heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad', legt Sagan zijn keuze uit. 'Het is het land waar ik mijn eerste WK won in 2008 en waar ik vele jaren heb gereden voor een Italiaanse ploeg (Liquigas, red.). Ik heb altijd het gevoel gehad dat er iets miste met de Giro d'Italia. Ik denk dat er geen renner is die er niet van droomt om deel uit te maken van de Corsa Rosa. Het wordt geen makkelijke race, maar ik kijk er heel erg naar uit. De start in Hongarije geeft mij de kans om dichtbij Slowakije te rijden, waarmee er vast en zeker veel fans langs de weg zullen staan.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws