Van Emden hoopt op openingstijdrit Giro: 'Zou graag de roze trui dragen' Giro d'Italia

Van Emden hoopt op openingstijdrit Giro: 'Zou graag de roze trui dragen'

Door Wilbert van der Velde 08 juli 2020 | 17:25


Jos van Emden zal dit seizoen een belangrijke schakel vormen in de sprinttrein voor Dylan Groenewgen in de Giro d'Italia. Naast het helpen van zijn ploeggenoot aan etappezeges, hoopt Van Emden ook zelf te scoren in de Italiaanse grote ronde.

Nu de Giro niet zal starten in Hongarije, is het nog even wachten op de definitieve nieuwe startlocatie. Er zijn echter al stevige geluiden dat de Italiaanse grote ronde in Palermo zal starten met een tijdrit van ongeveer dertien kilometer, qua lengte alvast op het lijf geschreven van Van Emden. Toch heeft de Nederlands kampioen tijdrijden nog wat twijfels. ‘Ik denk dat er ook een beetje bergop in zit. Ik ga me er in ieder geval niet blind op staren, maar ik zal er zeker vol voor gaan’, vertelt hij in Bureau Sport.

Van Emden: 'Het is één van de weinige wielerdromen die ik nog heb'

Een openingstijdrit biedt alvast wel de mogelijkheid voor Van Emden om nog één van zijn wielerdromen waar te maken. ‘Ik zou heel graag nog eens de leiderstrui in een grote ronde willen dragen. Het is één van de weinige dromen die ik nog heb in het wielrennen, het liefst de roze trui.’ Mocht het in de openingsetappe niet lukken, dan kan hij altijd nog zijn kunststukje in Milaan van 2017 herhalen. ‘De laatste tijdrit is weer in Milaan. Die is sowieso vlak, ik heb twee agendapuntjes’, wrijft Van Emden zich in de handen.

De renner van Jumbo-Visma hoopt ook voor de Giro al te winnen. ‘De Tirreno-Adriatico en de Giro, dat zijn mijn twee hoofddoelen voor dit seizoen.’ In de Tirreno-Adriatico staat traditiegetrouw weer de slottijdrit naar San Benedetto del Tronto op het programma. Van Emden stond de laatste drie jaar telkens op het podium, maar zag tot zijn eigen frustratie tweemaal Rohan Dennis en één keer Victor Campenaerts er met de winst vandoor gaan. (Foto: Sirotti, 2017)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws