Weening plots met Italiaans blok voor Nibali: 'Dat is wel speciaal' Giro d'Italia

Weening plots met Italiaans blok voor Nibali: 'Dat is wel speciaal'

Door Bram van der Ploeg 10 juli 2020 | 12:57


Pieter Weening reed de afgelopen vier seizoen zijn rondjes voor Roompot, maar op het moment dat de carrière van de 39-jarige Nederlander er wel op leek te zitten, kwam Trek-Segafredo langs. In de nadagen van zijn loopbaan gaat Weening in oktober op kop sleuren voor niemand minder dan Vincenzo Nibali.

Weening werd halverwege het seizoen als transfervrije renner vastgelegd en verrassend genoeg mag hij meteen mee naar de Giro d'Italia. Daar sluit hij aan in een bijna volledig Italiaanse trein voor Nibali, met onder meer ook Giulio Ciccone. 'Eindelijk weer rijden voor een kopman die een grote ronde kan winnen. Dat is wel speciaal', zo vertelt Weening in Trouw.

Het klinkt als een sprookje, maar Weening wil bovenal presteren en laten zien dat hij de gok van Trek-Segafredo waard is. 'Ze zochten iemand die eventueel snel kon invallen en ook nog een beetje kon klimmen. Dat ze me na deze periode toch aan de afspraak hielden, vond ik erg netjes. In de Giro is het draaien, keren, steile klimmetjes, slecht wegdek. Dat past mij veel beter dan een rechte weg in Spanje en dan linksaf om twintig kilometer te klimmen. En het is lekker eten en drinken in Italië. Al moet ik ook daar wel normaal blijven doen, haha.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws