Start van de Giro op Sicilië, eerste rit vertrekt vanuit Monreale Giro d'Italia

Start van de Giro op Sicilië, eerste rit vertrekt vanuit Monreale

Door Jorick van der Noort 24 juli 2020 | 12:09


De organisatoren van de Giro d'Italia hebben meer duidelijkheid gegeven over de start van de Giro d'Italia op Sicilië. Eerder zou de Giro starten in Hongarije, maar vanwege het coronavirus kon dat niet doorgaan. 'Hier zijn duizenden fans. We kijken vooral naar onze Nibali, een bron van trots, een icoon, voor ons Sicilianen', zegt gouverneur Nello Musumeci tegenover La Gazzetta dello Sport.

De eerste etappe is een individuele tijdrit van zestien kilometer van Monreale naar Palermo. Vervolgens gaat de Giro van Alcamo naar Agrigento, wat een rit is voor de aanvallers, omdat de renners iets bergopwaarts aankomen in Agrigento.

De derde en de vierde etappe waren al bekend. In de derde etappe ligt de meet op de Etna in Piano Provenzana. De vierde en de laatste etappe op Sicilië gaat van Catania-Villafranca, over de trainingsstraten van Vincenzo Nibali. Op zaterdag 3 oktober starten de 176 renners vanuit Monreale. Op het eiland zijn vier van de 21 etappes van de Giro, die op zondag 25 oktober zal eindigen in Milaan. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws