Jumbo-Visma zet alle ballen op Kruijswijk in Giro; De Plus ontbreekt Giro d'Italia

Jumbo-Visma zet alle ballen op Kruijswijk in Giro; De Plus ontbreekt

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 15:45


Steven Kruijswijk gaat als absolute kopman naar de Giro d'Italia bij Jumbo-Visma. De Nederlander krijgt in de bergen onder meer Antwan Tolhoek, Koen Bouwman en Tobias Foss mee.

Kruijswijk hoopt in de Giro op twee manieren op revanche. Allereerst is er die editie in 2016, toen hij tot diep in de laatste week in het roze reed, maar een crash in een sneeuwmuur maakte aan alles een einde. Daarnaast zal Kruijswijk nog balen van het feit dat hij dit jaar niet de Tour de France kon rijden, na een crash in de Dauphiné.

In Tignes bereidt Kruijswijk zich voor op de Giro. 'Ik merk dat ik me steeds beter voel. Mijn geblesseerde schouder is nog niet helemaal genezen, maar ik kan mijn trainingen wel goed uitvoeren. Het gaat de goede kant op en ik kijk uit naar de Giro', zo klinkt het in een persbericht. 'Ik hoop gewoon dat ik helemaal fit ben als de Giro start, zodat we voor een goed resultaat kunnen gaan in het klassement.'

Kruijswijk kan in Italië rekenen op 'een mooie mix van hardrijders en jongens die bergop kunnen rijden', stelt ploegleider Addy Engels. Naast Tolhoek, Bouwman en Foss gaan Chris Harper, Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin mee. De oplettende kijker ziet dat Laurens De Plus ontbreekt. Hij is nog steeds niet fit. Na zijn crash in de Ronde van Polen ontbreekt ook Dylan Groenewegen.

Selectie Jumbo-Visma Giro d'Italia 2020

Steven Kruijswijk
Koen Bouwman
Tony Martin
Christoph Pfingsten
Tobias Foss
Chris Harper
Antwan Tolhoek
Jos van Emden

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws