Kelderman: 'Hoop Milaan te halen, maar niet ten koste van alles' Giro d'Italia

Kelderman: 'Hoop Milaan te halen, maar niet ten koste van alles'

Door Lex Kersten 13 oktober 2020 | 21:21


Wilco Kelderman lijkt in de vorm van zijn leven te verkeren. Elke aankomst bergop is voor hem een kans om seconden op zijn concurrenten te pakken, al worden dat er steeds minder. Na het wegvallen van Geraint Thomas en Simon Yates (corona) is ook Steven Kruijswijk voorafgaand aan de tiende etappe positief getest.

Door alle merkwaardige ontwikkelingen en door zelf sterk te rijden, staat Kelderman tweede in het algemeen klassement. Rozetruidrager João Almeida pakt af en toe wat bonificatieseconden, maar het moet nog blijken of hij het hooggebergte aankan. Op dit moment lijkt het coronavirus de grootste concurrent in het peloton, want ook ploeggenoot Michael Matthews is positief getest en moest de Giro d'Italia vroegtijdig verlaten.

De ogen van Team Sunweb zullen daarom vanaf nu nog meer gericht zijn op Kelderman. De 29-jarige Nederlander reageert bij De Telegraaf op de merkwaardige dag, waarin hij zelf overigens keurig als achtste eindigde. 'Het is allemaal best raar. In heel Europa laait het virus op en als dan een ploeggenoot van jou het blijkt te hebben, komt het erg dichtbij. Het is vooral voor Matthews balen en ik hoop dat hij verder gezond is.'

'Klote voor Kruijswijk, hij was goed op weg'

Kelderman vindt het met de huidige situatie moeilijk voor te stellen dat ze de Giro gaan uitrijden. 'Maar als renners zijnde moeten wij ons blijven focussen op de koers.' Daarin hoopt hij Milaan te halen, maar niet ten koste van alles. Het virus kan zo oplaaien en voor je het weet ben je zelf besmet, dat is te zien aan de situatie rond landgenoot Kruijswijk. 'Het is echt klote voor Steven, want hij was goed op weg. Hij had al een lastige periode en dan krijg je ook nog dit.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws