Nibali verliest minuut op Kelderman: 'Echte balans wordt morgen opgemaakt' Giro d'Italia

Nibali verliest minuut op Kelderman: 'Echte balans wordt morgen opgemaakt'

Door Jannick van der Hooft 17 oktober 2020 | 20:20


Vincenzo Nibali houdt een goed gevoel over aan de tijdrit in de veertiende etappe in de Giro d'Italia. De Italiaan denkt dat hij ten opzichte van zijn concurrenten in de strijd om het roze een prima prestatie heeft neergezet, maar kijkt alweer vooruit naar de volgende dag.

'Als ik mijn tijdrit moet analyseren, moet ik dat op twee manieren doen: persoonlijk en in vergelijking met anderen', legt Nibali na afloop van de etappe uit aan zijn ploeg, Trek-Segafredo. 'De meest objectieve cijfers komen van mijn Garmin. Om eerlijk te zijn: wat ik zag, stelde me heel erg gerust. Mijn vermogen lag namelijk precies op één lijn met de verwachtingen die ik vooraf gesteld had met Paolo Slongo (trainer, red.).'

De Haai van Messina is iets minder blij als het gaat om de vergelijking met zijn concurrenten, maar noemt zijn eigen tijdrit dan nog steeds 'oké': 'Behalve in vergelijking met Kelderman en Almeida, zij reden erg sterk.' Nibali verloor uiteindelijk meer dan een minuut op beide klassementsmannen, maar dat brengt hem niet van zijn wijs. 'De echte balans wordt morgen pas opgemaakt', kijkt hij vooruit op de volgende bergetappe. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws