Ciccone gaat voor Nibali rijden: 'Misschien te vroeg voor eigen ambities' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Ciccone gaat voor Nibali rijden: 'Misschien te vroeg voor eigen ambities'

Ciccone gaat voor Nibali rijden: 'Misschien te vroeg voor eigen ambities'

Giulio Ciccone was vorig jaar steengoed in de Giro d'Italia. Hij pakte een rit en won de bergtrui. In de Tour reed hij even in het geel, waarmee hij zijn talent nog eens onderstreepte. Cyclism'Actu was bij zijn persconferentie en zag weinig vertrouwen.

De Italiaan komt net terug van een corona-infectie en daardoor verwacht hij zijn echt goede benen nog niet gevonden te hebben. 'Ik ben laat in mijn voorbereiding, ik heb tijd nodig om de benen te vinden. Dat is eigenlijk het voornaamste doel deze Giro. Voor eigen ambities komt het misschien dus te vroeg, maar wie weet...'

Dat betekent niet dat hij in de ploeg van Trek-Segafredo niet van waarde kan zijn. 'Mijn rol is om Vincenzo Nibali te helpen, vooral in de derde week. Maar mocht ik me in die week goed voelen, waarom zou ik dan niet de kans pakken om een etappe te winnen? Toch is het doel het klassement van Vincenzo, later denken we pas echt na over mijn persoonlijke ambities.' (Foto: Sirotti, 2019)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws