Geeft Movistar de plakbidon een nieuwe dimensie in de Giro d'Italia? Giro d'Italia
Giro d'Italia

Geeft Movistar de plakbidon een nieuwe dimensie in de Giro d'Italia?

Geeft Movistar de plakbidon een nieuwe dimensie in de Giro d'Italia?

De plakbidon, het is een wielerfenomeen dat het peloton bijna iedere koers wel de kop opsteekt. Wat mag wel en wat mag niet? Sommige renners worden uit koers genomen, anderen krijgen alleen een boete. Movistar lijkt de grenzen van het toelaatbare in de Giro d'Italia op te zoeken.

Eerst was er Héctor Carretero, die op donderdag 15 oktober in de twaalfde etappe in de kopgroep kwam door een plakbidon. De Spanjaard van Movistar had duidelijk de slag gemist, maar plots was hij daar bij de voorsten. Het ontging de regie niet dat Carretero een dikke anderhalve minuut had dicht gereden dankzij in ieder geval één plakbidon. De jury gaf na afloop een boete van 200 Zwitserse frank.

In de vijftiende etappe van de Giro deed zich ogenschijnlijk eenzelfde moment voor. Sergio Samitier miste de slag in de openingsfase en zat niet mee in een kopgroep van uiteindelijk tien renners. Samen met bergkoning Ruben Guerreiro en Giovanni Carboni ging hij in de achtervolging, maar de drie kwamen na een eerste inspanning amper meer dichterbij. De achterstand groeide van een kleine twee minuten naar 2.35 minuten, op 130 kilometer van de meet.

Op de Sella Chianzutan van tweede categorie reed Samitier Guerreiro los en reed hij in een tijdsbestek van acht kilometer alsnog naar de kopgroep toe. Reden tot twijfel? Wel een beetje, aangezien Carboni en Guerreiro geen seconde dichterbij kwamen en er in het peloton inmiddels gas werd gegeven door Team Sunweb en NTT Pro Cycling. De achterstand van het peloton op de kopgroep bleef in de magische acht kilometer van Samitier intact op 6.44 minuten. Geeft Movistar de plakbidon op die manier een nieuwe dimensie in deze Giro? (foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws