Geëmotioneerde Bernal na etappezege: 'Veel opofferingen gedaan om dit te bereiken' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Geëmotioneerde Bernal na etappezege: 'Veel opofferingen gedaan om dit te bereiken'

Geëmotioneerde Bernal na etappezege: 'Veel opofferingen gedaan om dit te bereiken'

Egan Bernal is de grote winnaar van de negende etappe in de Giro d'Italia. Naast de overwinning pakt hij ook de roze trui, wat hem duidelijk emotioneerde in het flashinterview. 'Ik kan het echt niet geloven wat er allemaal gebeurt', zegt de Colombiaan in het interview.

Bernal heeft een moeilijke tijd achter de rug gehad na de Tour de France van 2020 waarin hij niet kon presteren. 'Dit is mijn eerste etappeoverwinning in een grote ronde. Ik heb heel veel opofferingen gedaan om dit te bereiken sinds mijn laatste Tour.' Na een opmerking van de interviewer dat Bernal één van de weinige Colombianen is die ooit in het roze heeft gereden, barst de renner van INEOS Grenadiers in tranen uit.

Bernal draagt overwinning op aan zijn ploegmaten

Lang leek het erop dat één van de vluchters de etappe zouden winnen. Op het eind kwam daar dan toch de stoomtrein van INEOS Grenadiers voorbij. 'Ik wilde vandaag goed rijden, maar ik had niet in gedachte om de etappe te winnen. Mijn ploegmaten zeiden dat ik het wel kon en gaven mij het vertrouwen. Deze overwinning is dan ook voor mijn team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws