Giro d'Italia: 'Ik ben Vincenzo Nibali, ik sta er altijd in de grote rondes' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Giro d'Italia: 'Ik ben Vincenzo Nibali, ik sta er altijd in de grote rondes'

Giro d'Italia: 'Ik ben Vincenzo Nibali, ik sta er altijd in de grote rondes'

Vincenzo Nibali maakt zich helemaal geen zorgen over zijn vorm richting de Giro d'Italia. De 35-jarige Italiaan miste na de coronabreak vaak de superbenen, maar dat moet in de Giro allemaal op zijn plek gaan vallen.

Nibali was sinds de coronastop niet slecht. Hij noteerde plekken in de top-10 in de Gran Trittico Lombardo, Il Lombardia en de Giro dell'Emilia. Bij het Italiaans kampioenschap werd hij elfde, alvorens hij na een hoogtestage vijftiende werd op het WK. Toch ontbrak die ene uitschieter, die demarrage waarmee hij wat vertrouwen had getankt voor de Giro. 'Deze Giro is een grote puzzel, met de opbouw en de periode waarin hij valt. Ik wil niemand teleurstellen', vertelt hij aan Corriere della Sera.

Over doelstellingen spreekt hij zich nog niet uit. 'Tot tien dagen geleden was het allemaal één groot vraagteken, maar op het WK voelde ik me voor het eerst goed.' Nibali houdt zich dan ook liever vast aan het feit dat hij in 22 grote rondes elf keer naar het podium reed en daarnaast nog vier keer top-10 eindigde. 'Ik ben Vincenzo Nibali en de ervaring leert mij dat ik er altijd sta in grote rondes. Als ik een nummer opspeldt, ga ik voor het hoogst haalbare.'

Nibali: 'Als Pogacar dit volhoudt, wordt hij de nieuwe Merckx'

In de Giro treft Nibali met Geraint Thomas en Jakob Fuglsang twee routiniers, maar met Aleksandr Vlasov en João Almeida staan er ook al twee jonkies te springen om zich te laten zien. Nibali ziet dat de jonge renners meteen presteren. 'Er is sprake van een andere cyclus, jongeren zijn tegenwoordig veel beter voorbereid. In mijn eerste jaren reed ik alleen mee en ging ik niet voor het roze. Ik wachtte tot ik 23 jaar was en vond daarna de juiste koers. Jongens als Pogacar en Evenepoel zijn al heel sterk en gestructureerd. Ik vraag me wel af: hoe lang gaan ze mee? Zullen ze op hun 36e nog meedoen op het hoogste niveau, zoals ik? Als Pogacar dit volhoudt, wordt hij de nieuwe Eddy Merckx.'

Doe NU mee aan onze Giro d'Italia-pool bij Poules.com en win mooie prijzen!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws