Haga zag één kans om Giro d'Italia te beslissen: 'Daar moest Hindley aanvallen' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Haga zag één kans om Giro d'Italia te beslissen: 'Daar moest Hindley aanvallen'

Haga zag één kans om Giro d'Italia te beslissen: 'Daar moest Hindley aanvallen'

Team Sunweb beleefde een fantastische Giro d'Italia, door met Jai Hindley en Wilco Kelderman op het eindpodium in Milaan te staan. Van tevoren niet gedacht, maar na afloop had er misschien wel meer ingezeten. Ploeggenoot Chad Haga denkt dat de ploeg op één punt meer had kunnen doen.

De 32-jarige Haga, in 2019 winnaar van de afsluitende tijdrit in de Giro d'Italia, spreekt niet over een verkeerde tactiek toen Kelderman gelost werd en Hindley aan het wiel van Geoghegan Hart bleef kleven. Dat gebeurde op de dag naar de Stelvio, waarbij Kelderman 2.18 minuten verloor op Geoghegan Hart en Hindley, maar ternauwernood de roze leiderstrui in handen kreeg. 'Hindley was één van de sterkste klimmers en het was goed dat hij volgde. Zonder Jai waren ze veel verder vooruit gereden. Helaas voor Wilco, want die had geen slechte dag. Die anderen waren gewoon fenomenaal die dag', zo geeft Haga aan in de podcast van VeloNews.

Ondanks het feit dat Haga vond dat de ploeg het goed deed en dat hij blij was met de inzet van de ploeg, was er volgens de Amerikaan één punt waar de ploeg een kans heeft laten liggen. 'In de zeventiende etappe naar de Madonna di Campiglio kwamen ze met een grote groep aan. Toen stond Jai nog een aantal minuten achter in het klassement en had Wilco de rest moeten volgen en Jai moeten aanvallen.' Uiteindelijk besloot de ploegleiding anders en uiteindelijk kwamen Hindley en Kelderman respectievelijk 39 seconden en 1.29 minuten tekort op Geoghegan Hart voor de eindoverwinning.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws