Tao Geoghegan Hart

Tao Geoghegan Hart is een Brits wielrenner en komt uit voor INEOS Grenadiers. In 2020 wist hij de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws rond hem en houdt tevens zijn biografie bij.

Tao Geoghegan Hart

Geoghegan Hart was van jongs af een al zeer sportief ingesteld, maar koos uiteindelijk voor het wielrennen. Bij de jeugd gold hij al als een van de grootste Britse talenten, maar had hij ook een eigen wil. In plaats van de gebruikelijke weg via de baan, koos Geoghegan Hart in het begin van zijn carrière voor een avontuur bij Axeon (later: Axeon Hagen Berman). Onder de hoede van Axel Merckx kreeg hij de kneepjes van het vak geleerd.

Geoghegan Hart wint Giro d'Italia na zinderend slot

Geoghegan Hart maakte uiteindelijk de overstap naar Team Sky, waar hij als jonge renner vaak in een dienende rol moest rijden voor grote kopmannen. Het duurde tot het najaar van 2020, toen de ploeg inmiddels INEOS Grenadiers heette,  tot hij zijn grote doorbraak beleefde. Nadat kopman Geraint Thomas mocht Geoghegan Hart in de Giro d'Italia voor zijn eigen kans gaan. Mede door twee etappezeges kon hij in een spannend slot van de grote ronde zegevieren. Op de slotdag stond hij nog in dezelfde tijd als concurrent Jai Hindley, maar hij was in de afsluitende tijdrit geen partij voor de Brit.

Tao Geoghegan Hart Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties