Kelderman vol vertrouwen: 'Op dit moment ben ik blij met mijn gevoel' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Kelderman vol vertrouwen: 'Op dit moment ben ik blij met mijn gevoel'

Kelderman vol vertrouwen: 'Op dit moment ben ik blij met mijn gevoel'

Wilco Kelderman liet zich in de negende etappe van de Giro d'Italia weer van zijn sterke kant zien. In de slotmeters wist de Nederlander enkele secondes te pakken op zijn concurrenten. 'De benen voelden goed en het team gaf mij vertrouwen', zegt Kelderman via zijn ploeg.

De negende etappe in de Giro ging door het natte Italiaanse landschap naar Roccaraso. 'Het was een moeilijke en lange dag vandaag. Vooral op het einde, toen was het super koud.' Kelderman zat met zijn ploeg goed van voren en wist in de laatste meters met een sprint nog wat secondes te pakken. 'Ik voelde me goed en begon van vierhonderd meter te sprinten. Ik heb niet gedacht aan de roze trui, want dat was te kort voor de streep.'

De Nederlander is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van zijn team. 'We gaan per dag bekijken wat er mogelijk is. Op dit moment ben ik blij met het gevoel dat ik heb, dat is het belangrijkste.' Maandag kan Kelderman genieten van de rustdag en zich focussen op de tweede week. 'Ik ga met een goed gevoel en vertrouwen de rustdag in.' (Foto: Sirotti)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws