Speel mee in de IDL Subleague op Scorito en maak kans op een officieel wielershirt! Giro d'Italia
Giro d'Italia

Speel mee in de IDL Subleague op Scorito en maak kans op een officieel wielershirt!

Speel mee in de IDL Subleague op Scorito en maak kans op een officieel wielershirt!

Op 6 mei 2023 begint de Giro d’Italia in Fossacesia met een individuele tijdrit. Je kunt het volgen van de Giro dit jaar extra leuk maken door mee te spelen met de wielermanager op Scorito. En het wordt nóg leuker als je dan meespeelt in de IDL Subleague! Degene die na de Giro bovenaan in het klassement staat, wint namelijk een officieel wielershirt van een topploeg naar keuze!

Sinds 2012 is de wielermanager van Scorito de nummer 1 Giro-poule van Nederland en België. Veel mensen spelen mee en gaan de strijd aan met hun vrienden, familie of kennissen. Hoe deze poule werkt, dat leggen we hieronder in vier stappen uit!

Maak je eigen droomteam

Als manager krijg je een budget, waarmee je jouw eigen droomteam kan samenstellen. Je selecteert twintig wielrenners en wordt gedwongen om creatief te zijn. Het budget is namelijk niet voldoende om alleen maar toppers binnen te halen. Ben jij in staat om ook de goedkopere parels te vinden?

Stel elke etappe negen renners op en kies een kopman

Van de twintig renners kun je per etappe negen renners opstellen. Het is belangrijk om te weten wat voor type renners je moet opstellen. Vraagt de etappe om klimmers, sprinters of aanvallers? Als je daar zelf niet uitkomt, kun je de voorbeschouwing van Scorito lezen en de kanshebbers volgens de experts bekijken. Daarnaast wijs je per etappe een kopman aan, met wie je voor het etapperesultaat 200% van de punten verdient!

Punten verdienen met je team 

Uiteindelijk kun je punten pakken als jouw opgestelde renners in de Giro ook daadwerkelijk goed presteren. Als een renner in de top 20 van een etappe eindigt, dan levert dat punten op. Daarnaast krijg je ook punten als je renner of zijn teamgenoot aan het eind van de etappe in de top 5 van een klassement staat.

Supersnel resultaat

Als de etappe klaar is en de uitslag bekend is, dan wil je natuurlijk gelijk weten waar je staat. Scorito berekent jouw score en de scores van je vrienden direct, zodat je supersnel weet waar je aan toe bent! Uiteindelijk is de grote vraag natuurlijk: wie kroont zich tot de absolute wielerkenner van In de Leiderstrui? Denk je dat jij dat bent? Meld je dan aan voor de IDL Subleague!

Ben jij de absolute wielerkenner van In de Leiderstrui? Speel tijdens de Giro dan mee in de IDL Subleague!

3 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws