Van Dongen vol lof over Van der Hoorn: 'Capaciteiten komen nu meer tot zijn recht' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Van Dongen vol lof over Van der Hoorn: 'Capaciteiten komen nu meer tot zijn recht'

Van Dongen vol lof over Van der Hoorn: 'Capaciteiten komen nu meer tot zijn recht'

Arthur van Dongen heeft lovende woorden over voor Taco van der Hoorn, die de derde etappe van de Giro d'Italia op zijn naam wist te schrijven. De ploegleider van Jumbo-Visma, de ploeg waar Van der Hoorn de afgelopen twee seizoenen voor koerste, spreekt van een 'verdiende winnaar'.

In zijn eerste grote ronde schoot Van der Hoorn maandag raak door zijn solo met een prachtige zege te bekronen. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert koerste de vorige twee seizoenen nog voor Jumbo-Visma, maar zag zijn contract daar niet verlengd worden. Desondanks heeft de ploegleider van de supermarktformatie mooie woorden over voor de Nederlander. 'Met Taco heeft de etappe een verdiende winnaar. Bij ons was hij een zeer gewaardeerde renner, maar zijn capaciteiten komen nu meer tot zijn recht. Dat is erg mooi om te zien', zo klinkt het op de ploegsite van Jumbo-Visma.

De mannen van Jumbo-Visma wisten zich zelf niet te mengen in de strijd om de etappezege, maar volgens Van Dongen is hun doelstelling van de rit behaald. 'Het doel was om George (Bennett, red.) veilig aan de streep te krijgen. Dat is prima gelukt. De etappe was te zwaar voor onze snelle mannen. We waren voorbereid op een nerveuze etappe met veel aanvallen. We hadden dat ook verwacht, maar uiteindelijk kwamen die er niet. Ik denk dat de meeste ploegen nog hun kruit droog willen houden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws