Wie wint de eerste etappe van de Giro d'Italia 2020? Giro d'Italia
Giro d'Italia

Wie wint de eerste etappe van de Giro d'Italia 2020?

Wie wint de eerste etappe van de Giro d'Italia 2020?

De Giro d’Italia 2020 staat op het punt van beginnen. Zaterdag openen de renners met een individuele tijdrit van Monreale naar Palermo. Om 13.15 uur is het tijd voor de eerste renner en naar verwachting is de laatste rond 16.30 uur gefinisht. Bookmaker TOTO verwacht een overwinning van Filippo Ganna.

Etappe 1 begint gelijk met een pittig klimmetje van ruim één kilometer. Na die klim, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%, komen ze aan bij de kathedraal van Monreale. Hier is gelijk het eerste meetpunt. Daarna is er een acht kilometer lange afdaling naar Palermo. Op de Via Roma passeren de renners het tweede meetpunt van de tijdrit. Uiteindelijk belandt men op de Via della Libertà in Palermo.

Tijdens de eerste etappe moeten de klassementsrenners gelijk opletten. Zij kunnen de concurrentie voor de roze trui direct op achterstand zetten. Echter is er ook een kans dat ze zelf een tik krijgen van de concurrenten. Daarnaast is de tijdrit een uitgelezen kans voor de echte tijdrijders. Team INEOS Grenadiers heeft twee kanshebbers in huis met Ganna en Rohan Dennis. Jos van Emden is specialist in korte tijdritten en kan op een goede dag voor Nederlands succes zorgen.

Tijdens Tirreno-Adriatico won Ganna de afsluitende tijdrit. Dit deed hij op zeer overtuigende wijze. Hij had een gemiddelde van 56 kilometer per uur over tien kilometer. Op het WK tijdrijden in Italië deed hij dat nog een keer over. Als jij denkt dat de renner van Team INEOS Grenadiers wint tijdens de eerste etappe van de Giro, dan kun je geld inzetten bij TOTO. Een zege van Ganna levert je 1,35 keer je inzet op.

Zijn teamgenoot Dennis wil zich revancheren van het WK tijdrijden. De Australiër stelde teleur met een vijfde plaats op dat WK. Dat hij het wel kan, bewees Dennis tijdens de wereldkampioenschappen van 2019 en 2018. Toen hij eerste werd tijdens de individuele tijdrit. Verwacht jij een overwinning van de Australiër tijdens de tijdrit op Sicilië? Zet dan in en krijg 5,65 keer je inzet terug!

In 2017 was de slotetappe van de Giro d’Italia een individuele tijdrit. Vanaf het Circuit Monza reden de renners naar Milaan. Het was een mooie dag voor het Nederlandse wielrennen, want Tom Dumoulin won de Giro 2017. Daarnaast werd de tijdrit gewonnen door Van Emden. Denk jij dat de Nederlandse tijdrijder de eerste etappe van de Giro 2020 wint? Zet dan in en krijg 23,50 keer je inzet terug!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws