Gravelkoning Ten Dam zegeviert in Colombia; Dekker rijdt verkeerd, maar wint nog wel een etappe Gravel
Gravel

Gravelkoning Ten Dam zegeviert in Colombia; Dekker rijdt verkeerd, maar wint nog wel een etappe

Gravelkoning Ten Dam zegeviert in Colombia; Dekker rijdt verkeerd, maar wint nog wel een etappe

Hij heeft het geflikt, Laurens ten Dam schreef zondag de Colombiaanse gravelkoers Transcordilleras op zijn naam! De Nederlander domineerde de achtdaagse rittenkoers tot aan de slotdag en bij Cyclingnews doet hij zijn verhaal.

Ten Dam stelde halfweg koers - toen hij reeds twee etappes had gewonnen en leider was in het klassement - dat de Transcordilleras beter te doen was dan een jaar eerder. 852 kilometer en 21.000 hoogtemeters in acht dagen is desondanks nog steeds pittig. Omdat er geen tijdslimiet was, eindigde de laatste in het klassement op meer dan 24 uur van winnaar Ten Dam.

De routinier gaf zijn eindzege extra glans door de koninginnenrit te winnen, een dag met meer dan 3.800 hoogtemeters. 'Ik weeg veel meer dan al die Colombianen, maar vandaag voelde ik me als één van hen', zo schreef hij op zijn Instagramaccount.

Ten Dam won het klassement uiteindelijk met meer dan 33 minuten voorsprong op de nummer twee, Antonio Donado Calle. Brayan Chaves werd derde, op meer dan een uur. Ten Dam zat uiteindelijk 35 uur en 9 minuten op de fiets. '2023 startte met twee grote avonturen in Colombia en ik won ze allebei. Ik ben zo blij dat ik hier rijd na mijn wegcarrière. Nu ga ik me voorbereiden op het Amerikaanse gravelseizoen.'

Tekst gaat verder onder de post

Thomas Dekker rijdt verkeerd

Voor Thomas Dekker eindigde de Transcordilleras op een elfde plaats. De Nederlander deed er meer dan zeven uur langer over dan Ten Dam, verdeeld over die acht dagen. Dat kwam volgens Cyclingnews echter wel vooral door de eerste etappe, waarin Dekker verkeerd reed en meer dan vier uur verloor.

Hij won afgelopen donderdag wel de enige vlakke etappe, in een sprintje. 'Ik heb de sprint aangetrokken voor Thomas, de zege was mooi voor hem', zegt Ten Dam. We nemen voor het gemak maar even aan dat het na de finish goed is gekomen met die bus...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws