Wordt dit de verrassing op het WK gravel? Van Aert en co kunnen hun borst nat maken Gravel
Gravel

Wordt dit de verrassing op het WK gravel? Van Aert en co kunnen hun borst nat maken

Wordt dit de verrassing op het WK gravel? Van Aert en co kunnen hun borst nat maken

Keegan Swenson is dit jaar in bloedvorm. De Amerikaan heeft dit jaar al veel overwinningen geboekt in Noord-Amerika en lijkt in bloedvorm te zijn voorafgaand aan het WK gravel. Toch is de 29-jarige Swenson nog niet heel bekend in Europa en wordt daarom misschien wel over het hoofd gezien als eventuele kanshebber voor zondag.

Swenson is voor het grote publiek een onbekende. Toch lijkt het erop dat deze Amerikaan wel degelijk tot mooie dingen in staat is. Zo domineerde hij het Amerikaanse gravel circuit en komt hij in topvorm naar Italië. Vorig jaar deed de Amerikaan niet mee aan het WK gravel. Toen richtte hij zich op het WK op de weg, waarin hij 73e werd.

Swenson gaat voor het podium op WK gravel, Dekker en Ten Dam hebben hun 'twijfels'

Swenson zit vol ambitie en heeft zin in de race van zondag. 'De voorbereiding is goed verlopen met een mooie trainingsperiode sinds Steamboat. Er is wat goede intensiteit geweest en ik ben hier om te racen voor de overwinning of het podium. De top drie is het doel en hoewel het zeker een groot doel is, is het ook haalbaar', vertelde Swenson aan GCN vanuit zijn tijdelijke verblijf in Italië.

De Amerikaan kijkt er naar uit om het op te nemen tegen specialisten uit alle soorten van het wielrennen. 'De startlijst is sterk, met een handvol renners uit de WorldTour. Ook doen er Europese gravelprofessionals en elite mountainbikers mee. Het is echt een sterk veld. Ik denk dat het belangrijk is dat veel van deze jongens nu de kans hebben om voor zichzelf te racen, terwijl ze op de weg domweg een taak hebben en deze moeten uitvoeren.' Tot slot verwacht Swenson dat de koers anders zal verlopen als in Amerika. 'De start zal waarschijnlijk intenser zijn, vooral gezien de ondergrond van het parcours. Er zijn vroege knelpunten en het zal vanaf het begin moeilijk zijn. De plek waar je zit zal daarom erg belangrijk zijn. De snelheid zal niet afnemen en omdat het niet zo lang is, denk ik niet dat er veel gedoe zal zijn.'

Ook in de Live Slow, Ride Fast-podcast van Laurens ten Dam en Thomas Dekker kwam Swenson ter sprake. 'In de lange Amerikaanse wedstrijden is hij heer en meester', stelde Ten Dam, die net als Dekker wel vermoedt dat hij het in Zuid-Europa een stuk lastiger gaat krijgen. 'Daar komt het veel meer op intensiviteit aan. Hij gaat natuurlijk wel goed zijn, maar het wordt moeilijk om het verschil te maken. Aanzetten na de bochten speelt immers ook een belangrijke rol. In dat opzicht gaat hij het dus wel lastig krijgen', aldus Dekker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws