De Knegt: ‘Zie Van der Poel dit najaar geen MTB-wedstrijden meer rijden’ IDL-producties

De Knegt: ‘Zie Van der Poel dit najaar geen MTB-wedstrijden meer rijden’

Door Jannick van der Hooft 20 mei 2020 | 08:56


Mathieu van der Poel zal dit najaar vermoedelijk geen wedstrijden in het mountainbiken meer rijden. Dat vertelt bondscoach Gerben de Knegt in gesprek met In de Leiderstrui over de overlap tussen de verschillende wielerkalenders.  

Het overvolle programma in het najaar dwingt Van der Poel een keuze te moeten maken tussen zijn verschillende disciplines. Eerder liet hij al doorschemeren dat de kans groot was te kiezen voor de klassiekers in plaats van het mountainbiken. De Knegt doet nu een extra duit in het zakje: ‘Van der Poel zal dit jaar geen MTB-wedstrijden meer rijden, dat zie ik niet gebeuren met deze veldrit- en wegplanning.’ Dat is volgens de bondscoach jammer, maar hij treurt niet: ‘Volgende ronde liggen er weer nieuwe kansen.’

En die volgende ronde zal zeker komen, want Van der Poel maakte vorige week bekend zijn mountainbike-carrière nog wat langer door te trekken. Hij vertelde nog zeker tot de Olympische Spelen door te willen gaan. Dat nieuws kwam voor De Knegt niet als een verrassing: ‘Dat heb ik altijd al gedacht. Hij vindt dat gewoon leuk. En iets wat je leuk vindt, daar kun je moeilijk mee stoppen, hè?’ (foto: Proshots)

Jannick van der Hooft (jannick@indeleiderstrui.nl / Twitter: @jannick_der)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws