Column: Bol in de kopgroep en solotocht Evenepoel; geniet zo lang het kan! IDL-producties
IDL-producties

Column: Bol in de kopgroep en solotocht Evenepoel; geniet zo lang het kan!

Column: Bol in de kopgroep en solotocht Evenepoel; geniet zo lang het kan!

Het was de eerste dag van mijn vakantie dit jaar, dinsdag 28 juli. Het was ook de eerste keer in tijden, ik kon me de laatste keer niet eens herinneren, dat ik weer naar wielrennen kon kijken op tv. Wat een heerlijk toeval. Alle docu´s en terugblikken zijn natuurlijk mooi, maar er gaat niets boven livekoers. Laten we genieten zo lang het kan.

Al meer dan een kwartier voor de start van de uitzending stond de TV op Ziggo Sport. Dat ik daardoor weer moest kijken naar de samenvatting van de kampioenswedstrijd van Juventus, nam ik maar voor lief. Zodra het lege voetbalstadion werd ingeruild voor lege Spaanse wegen veerde ik op.

Evenepoel won, in het belang van de gezondheid van België, nog niet

De wereld is de laatste maanden nogal veranderd, maar het is goed om te zien dat in het peloton eigenlijk alles hetzelfde is gebleven. We zagen Jetse Bol in de kopgroep, Alejandro Valverde fietst nog steeds met de besten mee en op het moment dat in de beslissende fase van de koers er een storing optrad en er werd geschakeld naar de vaste camera bij de finish, zagen we nog steeds dezelfde man met een geel hesje bij de finish zitten als in het allereerste shot van de uitzending.

De maatregelen in België zullen na dinsdag zeker niet versoepeld worden want na zo’n lange periode zonder koers waagde Remco Evenepoel het om weer op een solotocht te gaan. Ik schrok en zag de hossende menigte in gedachten al voor me op alle Belgische wegen. Winnen deed hij, in het belang van de gezondheid van België neem ik aan, gelukkig nog niet.

Waaiers in Burgos leek op een klein cadeautje

Het voelde als de start van een nieuw seizoen, ondanks dat we in het begin van het jaar nog wel wat koersen hebben kunnen aanschouwen. Het was bij sommige shirtjes nog even wennen en zoals altijd dienen zich weer nieuwe talenten aan. Op de finish kletste het zoveelste talent van Deceuninck-Quick-Step even Valverde uit zijn wiel. Het was niet genoeg voor de winst, want die ging naar die Oostenrijker van BORA-hansgrohe met al die s’en in zijn naam. Sowieso kende de top tien prachtige namen, met onder meer Ion Aberasturi en Alex Aranburu.

En dan ook nog waaiers. Het leek op een klein cadeautje. We hebben de koers zo lang moeten missen, dus als beetje karma maar meteen wat spektakel in de wind. Het zorgde voor een middagje onbezorgd vermaak. Iets wat de meeste mensen momenteel prima kunnen gebruiken. De komende dagen blijven we rijden in Spanje, en zaterdag mogen we genieten van de Italiaanse gravelstroken. Laten we dat vooral niet vergeten, te genieten. Want hoe mooi het er nu allemaal ook uit ziet. De vooruitzichten zijn niet best. Het regent afgelastingen en het aantal beschikbare koersdagen dit jaar is nu eenmaal beperkt. We zijn weer begonnen, geniet zo lang het kan! (Foto: Sirotti)

Aljan Wassens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws