Hofland tweede op NK: 'Ik wil altijd winnen, maar als je ziet hoe sterk Fabio was...' IDL-producties
IDL-producties

Hofland tweede op NK: 'Ik wil altijd winnen, maar als je ziet hoe sterk Fabio was...'

Hofland tweede op NK: 'Ik wil altijd winnen, maar als je ziet hoe sterk Fabio was...'

Moreno Hofland kijkt positief terug op het NK wielrennen. De 27-jarige Brabander eindigde zondagmiddag achter Fabio Jakobsen als tweede en is daar blij mee. In de Leiderstrui sprak hem na de finish.

‘Ik ben zeer tevreden met dit resultaat. Voor mijzelf ben ik heel tevreden dat ik het niveau heb om mee te doen. Je wil natuurlijk winnen, maar ik ben allang blij dat ik gewoon weer meedoe waar ik thuis hoor.’ Toch is er ook bij Hofland een klein beetje teleurstelling. ‘Als atleet wil je altijd winnen, dus er is altijd een beetje teleurstelling als je tweede wordt. Maar je ziet hoe sterk Fabio was vandaag. Dan mag ik ook wel blij zijn met een tweede plaats.’

Hofland kreeg in Ede hulp van twee ploegmaten, Julius van den Berg en Sebastian Langeveld. ‘Zij hebben het goed gedaan. Ze hebben bijna in de hele koers in dienst van mij gereden. Op het einde moest ik het alleen doen, maar dat maakte mij niet uit.'

Hofland over Van Poppel: 'Heel netjes is het niet'

Ook gebeurde er nog iets rond Danny Van Poppel. Hij werd gedeclasseerd wegens onrechtmatig sprinten. ‘Ik zag het voor me gebeuren. Wat moet ik ervan zeggen? Het is een sprint. Het hoort er een beetje bij, maar ook weer niet. Heel netjes is het niet.’ (Foto: EF-Education First / Gruber Images || Ashely Gruber, Jered Gruber)

Jasper den Boon (Twitter: @jasperdenboon Mail: jasper@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws