IDL Kijktip | 'Bernal wil tijdrithouding Evenepoel kopiëren' IDL-producties
IDL-producties

IDL Kijktip | 'Bernal wil tijdrithouding Evenepoel kopiëren'

IDL Kijktip | 'Bernal wil tijdrithouding Evenepoel kopiëren'

Het jaar 2020 is inmiddels begonnen, maar het koersjaar moet nog altijd aangevat worden! De Omloop het Nieuwsblad is nog enkele weken van ons verwijderd, dus zal IDL Kijktip u voorlopig voorzien van het nodige kijkplezier op de druilerige januari-middagen en avonden.

Wielrennen en aerodynamica, het is een proces dat constant in ontwikkeling is. Hoe zit je op je fiets? Wat voor fiets heb je? Hoe gebruik je je lichaam het best? Het zijn slechts een paar van de vragen die de doorsnee tijdritspecialist zich dagelijks zal stellen. Vergelijk de fietsen waar Miguel Indurain zijn races tegen de klok op afwerkte, maar eens met het materiaal waar hedendaags gebruik van wordt gemaakt. Elk decennium heeft weer zijn eigen revolutionaire kenmerken.

In de Kijktip van deze week legt het YouTube-account Lanterne Rouge in zes minuten uit hoe Egan Bernal volgens hem zijn best doet om om de tijdritpositie van Remco Evenepoel te kopiëren. De jonge Belg werkt zijn ritten tegen de klok af met zijn gezicht zo ongeveer op zijn armen, wat hem onder meer een Europese titel opleverde. Bernal is recent ook met deze stijl gesignaleerd op training, terwijl hij zijn tijdritten eerder met een andere lichaamshouding afwerkte. Het is in ieder geval een interessante analyse, die Bernal mogelijk extra tijdsvoordeel kan opleveren ten opzichte van onder meer Tom Dumoulin en Primoz Roglic in de komende Tour de France. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws